No nyt ne piirakat on sitten tehty. Ja jos jotakuta kiinnostaa laitan reseptit tähän.

*****************************

Sipuli-homejuustopiirakka

Pohja:

  • 100 g margariinia
  • 2,5 dl vehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 rkl maitoa

Täyte:

  • 700 - 800 g sipulia
  • 75 - 100 g sinihomejuustoa
  • 1 - 2 dl emmental juustoraastetta
  • 2 munaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • ripaus valkopippuria ja suolaa

Sekoita käsin pehmennyt rasva, kuivat aineet, juustoraaste, lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Levitä vuokaan pohjalle ja reunoille, pidä kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hauduta tilkassa öljyä miedossa lämmössä sekoittaen. Jäähdytä. Sekoita jäähtyneiden sipulien joukkoon pieniksi kuutioiksi leikattu homejuusto juustoraaste, munat, maito, jauhot ja mausteet.

Paista pohjaa alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia. Lisää täyte ja paista vielä 25 - 30 minuuttia.

******************************

Suklaapiirakka

  • 2 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 150 g margariinia
  • 5 dl jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 dl maitoa

Kuorrutus:

  • 5 rkl kuumaa kahvia
  • 5 rkl margariinia
  • 1 pkt tomusokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte. Sulata margariini kuuman kahvin sekaan. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle. Lisää koristeet heti.

******************************

Tällä kertaa kävi niin, että sipulia oli vähemmän kuin ohjeessa joten korvasin puuttuvat sipulit homejuustolla :) Silloin ei sitä suolaa tarvitse enää lisäillä. Tämä on herkkua jos vain homejuustosta tykkää.

Suklaapiirakan kanssa kävi vähän köpelösti kun se oikein meinannut paistua keskeltä. Meidän uuni paistaa epätasaisesti ja tuskin maltan odottaa kun tehdään keittiöremontti ja saadaan uusi uuni. Ehkä silloin onnistuu varmemmin. Tätä uunia ennen sain aina kaikki leipomukset kypsiksi. Nyt ei meinaa paksummat piirakat keskeltä paistua ja reunoilta puolestaan palaa. Koristeet tähän piirakkaan sitten maun mukaan. Nyt ei ollut käytettävissä kuin suklaaströsseleitä, mutta meneväthän ne paremman puutteessa.