Kiitos paljon kaikille neuletakista kommenttia jättäneille :O) Voi että kun tulin kommenteista taas kerran kovin iloiseksi. Siis ainahan tulen, mutta kun tuo takin valmistuminen oli sellainen Suuri Saavutus minulle ja jos takki kerran on muidenkin mielestä hieno niin kyllä se lämmittää mieltä ja paljon. Kiitos!

***

Tänään on mennyt taas vaihteeksi melkein koko päivä kaupungilla ja rautakaupoissa. Kuinkahan paljon näitä rautakauppakäyntejä vielä tulee? Myös keittiökaupassa vierähti melko pitkä tovi. Toisaalta nyt sitä ollaan taas paljon viisaampia ja kohta varmaan tehdään jo ostopäätöskin ja päästään aloittamaan remontti. Ja ei ihan koko päivä mennyt nauloja ja työkaluja katsellessa, vaan kävin myös kangaskaupassa ja ostin verhokankaan sekä nauhaa. Niin ja myös puutarhalla käytiin - siitä kirjoitan muutaman rivin Puutarhan vuosi -blogiin.

Ostin kirpputorilta vähän aikaa sitten vanhan samettitalvitakin hintaan ... olisiko ollut kympin vai kaksitoista. Se on kai aika vanha - tai siis ei 90-lukua eikä edes 80-lukua. En osaa sanoa mitä lukua ... 70 tai 60. Olisi kyllä kiva tietää tarkemmin. Merkiltään ihan kotimainen Suoma.

IMG_3342.jpg

Takki on tyköistuva ja hihat ovat aivan liian lyhyet, mutta tosi kivan malliset. Halusin takkiin pari muutosta: huppu ja duffelinapit pois. Hihat saivat jäädä lyhyiksi.

IMG_3343.jpg

Aika helpoilla ja pienillä muutoksilla takista tuli juuri oikeanlainen. Ompelin vanhasta hupusta tuollaisen yksinkertaisen kauluksen. Huivi mulla on aina talvella ja syksyllä ja keväällä, joten ei ole niin tarkkaa, että tuleeko kiinnitys aivan ylös saakka.

IMG_3471.jpg

Poistin myös duffelinapit ja niiden lenkit. Tämä kai se oli sitten se työläin vaihe, että sai napit pois ilman, että jää reikää tilalle. Yksi pieni reikä tietysti tuli, mutta parsimisen jälkeen se ei onneksi näy. Mustaan hukkuu hyvin nuo pienet virheet.

IMG_3474.jpg

Napinreikien ompelu ja nappien kiinnitys vielä ja takki oli kuin uusi! Kuvassa näkyy hyvin kuinka lyhyet nuo hihat ovat. Kuvat ovat aika tummia kuten yleensä mustasta otetut.

IMG_3473.jpg

Neulomiseen mulla ei tullut minkäänlaista kyllästymistä takin jälkeen - päinvastoin. Nyt on kyllä vaihteeksi kiva tehdä vähän ohuemmalla langalla. Nuo kuutosen puikot taitaa olla mulle sellanen yläraja puikon koolle, että neulominen on vielä kivaa. Sitä suuremmilla puikoilla meinaa mennä vähän hankalaksi. Muutenkin pidän enemmän ohuista langoista ja pienistä puikoista vaikka isoilla ja paksuilla saisikin nopeammin valmista.

Alma-kissa sai taas oman lankakerän sen jälkeen kun oli nuhjunnut yhden mun hyvän langan melkein piloille. Aika korkealle killi hyppi oman langan kanssa eli mieleinen sekin kai sitten oli. Ei ollut kovin helppoa kuvata loikkivaa kissaa :O)

IMG_3463.jpg

Musta tuntuu, että olen lopettanut joskus aikaisemminkin suunnilleen näihin sanoihin: nyt menen saunaan ja sen jälkeen syön miehen leipomaa pitsaa. Nam.