Tänään valmistui ensimmäinen neulos tulevalle vauvalle. Ja toinen on jo innokkaasti aloitettu :O) Tässä ensimmäisessä hupparissa meni jonkin verran aikaa kun oli minulle ohut lanka, mutta eilen illalla aloitetut villahousut ovat tulleet vauhdilla kun on paksua lankaa ja isot puikot.

Viitteellisenä ohjeena nutussa käytin Suuren käsityölehden 6/2001 ohjetta no 15. Ensimmäisen version tein ohjeen mallineuleella ja se näytti tältä.

IMG_7088.jpg picture by pupupossu

En oikein pitänyt tuosta mallineuleesta ja se joutui purkuun. Aloitin uuden nutun pidennetyllä helmineuleella. Siitä tulee minusta kivaa pintaa ja se antaa helposti anteeksi löysän käsialan sekä pikkuvirheet. Ohjetta en muutenkaan ole noudattanut kovin orjallisesti - suunnilleen kuitenkin.

IMG_7093.jpg picture by pupupossu

Luonnonvalkoista Novita Wool lankaa meni noin 200 g puikoilla no 3. Ja viisi nappia varastosta. Huomasin tuossa kuvatessa, että yksi nappi on hiukan erisävyinen kuin muut, mutta antaa olla. Ei se kuitenkaan kovin selvästi erotu.

IMG_7092.jpg picture by pupupossu

Ei tämä ihan vastasyntyneen kokoa ole, mutta mahtuu sitten allekin vaatteita. Pidän kovasti. Tuo huppu varsinkin on minusta hauska.