Joulu on ohi ja jouluksi neulotut lahjat voi nyt siis esitellä. Eipä niitä montaa ole, mutta minulle kuitenkin jonkinlainen saavutus. Kahdet sukat ja yhdet tossut. Kaikki oli tietysti kesken samaan aikaan. Kun en oikein tiennyt mitä niistä olisin tehnyt kun kaikki oli kivoja neulottavia.

Joululahja1.jpg picture by pupupossu

Ystäväni sai lahjaksi vihreät Kerttu-sukat, joiden ohje löytyy Uhoavan Gnun blogista. Tein yhdet jo syksyllä ja ihastuin malliin kovasti.

Olin just päästänyt Alman sisälle kun aloin ottamaan näitä kuvia. Eli killi oli kovasti huomion kipeä ja siksi tunki itseään koko ajan kuviin. Enemmän tai vähemmän. Kuten usein ennenkin.

Joululahja8.jpg picture by pupupossu

Joululahja7.jpg picture by pupupossu

Joululahja5.jpg picture by pupupossu

Sukat on neulotu Seitsemän veljestä -langalla, puikoilla no 3½ ja langan kulutus taisi olla noin 100g. Punnitsin sukat kyllä, mutta kun laitoin painon ylös vain muistiini niin se on sitten tosiaankin vain noin. Kyllä tuota lankaa jäi oikein reilusti jäljelle eli se sata grammaa on varmaan aika lähellä oikeaa. Kissa möyhensi sen loppulangan eli sitäkään en nyt pääse punnitsemaan varmistaakseni oikean kulutuksen.

Vaikka mallikerta oli mukava neulottava oli lanka tosi hankala ja ikävä ja kuiva nitkutettava. Jälkikin oli sitten sen näköistä. Epätasaista. Kivan värinen lanka, mutta liian hankala neulottava minulle. Ihan kuin se ei olisi villaa nähnytkään.

Sukkien varsien resoriosa on neulottu kiertäen ja kantapää on tuollainen melkein kuin tiimalasikantapää, mutta vähän oma versio siitä. Sellainen reiällinen versio. Ja sekin meni toisessa sukassa niin pieleen kuin vain voi mennä. Olisi pitänyt keskittyä enemmän sen tekemiseen.

Ei siis mitkään onnistuneet sukat, mutta kyllä annoin ne silti lahjaksi kun kerran olin tehnytkin.

Joululahja2.jpg picture by pupupossu

Toiset sukat Seitsemän vljestä -langalla sujuivat paljon paremmin. Tuo harmaanvihreä lanka oli paljon mukavampaa ja pehmeämpää neulottavaa kuin herneenvihreä. Nämä sukat sai lahjaksi oma mies ja ohje mallikertaan löytyi myöskin Uhoavan Gnun blogista. Kiva mallikerta neuloa ja tuli kaunista pintaa.

Joululahja4.jpg picture by pupupossu

Joululahja3.jpg picture by pupupossu

Näissä kantapäätkin onnistuivat melkoisen hyvin. Lankaa kului noin 130 g 3½ puikoilla.

Kummityttökin sain itse neulottua lahjaksi. Ilun handu duunaa -blogista bongattu ja Ullassakin olleen ohjeen mukaiset balleristitossut.

Joululahja11.jpg picture by pupupossu

Joululahja10.jpg picture by pupupossu

Nämä on tehty aika tarkkaan ohjeen mukaisesti. Puikot no 3 ja virkkukoukku no 3 myös. Koristeeksi kourallinen helmiä. Tove-lankaa kului reilu kerä eli jonkin verran yli 50 g. Reunojen virkkaukset ja kantalaput täytyi tehdä toisen kerän langalla. 

Niin ja vanutus tapahtui ensin pesukoneessa 40 asteessa eli mitään ei juuri tapahtunut. Jonka jälkeen 60 astetta ja tulos oli hieno.

Joululahja9.jpg picture by pupupossu

Näitä kaikkia lahjaneuloksia oli kiva tehdä. Sukkia siksi kun kummassakin oli hyvin koukuttavat mallikerrat ja tossut olivat muuten vain jännittävät. Jopa niin jännittävät, että aloitin neulomaan itselleni samanlaisia.

***

Eilen jouduin ostamaan sitten itselleni uudet talvikengät. Jo seitsemän vuoden käytön jälkeen mun maihareista hajosi vetoketju! Voitteko kuvitella. Tosin aion tietenkin viedä sen risan maiharin suutarille korjattavaksi, mutta sain myös hyvän syyn ostaa uudet kengät. Oli ehkä jo korkea aika. 

Ja koska en pidä oikeastaan koskaan muita kenkiä kuin noita maihareita en ole muita talvikenkiä hankkinut. Kun olen jo teini-iästä saakka noita käyttänyt. Olenko tässä asiassa vähän jämähtänyt? Mutta kun. Noi maiharit on vaan se mun juttu.

Mutta ketä sitten oikeasti kiinnostaa mun uudet kengät? Ei kai ketään. Olen vain itse niistä niin innoissani. Ne on maiharit ja mustat ja niissä on vetoketju ja ne on kotimaiset ja vielä pitkävartiset ja ne on uudet ja ne kiiltää ja ne on pehmeän tuntuiset jalassa ja ne on kuin mun kompurajaloille tehty eli ne on täydelliset.

Maiharit2.jpg picture by pupupossu