Ihan ensin. Ne vähäiset lahjat, mitä teen itse on vihdoinkin valmiina. Ja päätös siitä, että ensi vuoden lahjoja aloitan tekemään heti joulun jälkeen. Tämä päätös kenties unohtuu heti kun joulu on ohi. Tiedän sen jo nyt.

Olen ollut muutamana viime päivänä vähän huonossa kunnossa. Ehkä jotain raskauden jälkeisiä hormonimuutoksia kun yöllä nousee lämpö, mutta muita flunssan oireita ei ole. Tai sitten se on tuohon hoitamattomaan reumaan liittyvää lämpöä. Tiedä sitten. Olen siis puuhaillut vain välttämättömiä kotijuttuja. Ja joululahjoja. Niitä muutamaa. Ja koska nuo valmistuneet käsityöt ovat niitä joulun jälkeen esiteltäviä niin esittelen tässä muiden tekemiä juttuja.

Monet sukulaiset ja kylänmiehet, ystävät ja tuttavat ovat muistaneet vauvaa jollain tapaa. Kovin yllättäviltäkin tahoilta on tullut muistamisia. On saatu rotinoita...pullaa ja mustikkapiirakkaa, linssikeittoa ja sämpylöitä, nam. Vauvan vaatteita on tullut iso pino ja myös leluja muutama. Käsin tehtyjä muistamisiakin vauva on saanut.

Eräs ystäväni toi sukat ja lapaset. Ihanat. Lahjuksen arvoa nostaa se, että nämä sukat olivat hänen ensimmäiset neulotut sukat. Hienot.

Sukatjalapaset.jpg picture by pupupossu

Liljankukka yllätti iloisesti lähettämällä kivan kestovaipan ja Maze bookin odotuksesta. Vaippa on ihanan pehmeää flanellia ja on ollut jo monasti pojan päällä ja toiminut vallan mainiosti. Maze book oli kiva ja sellaista pitäisi myös itse joskus kokeilla tehdä.

Vaippa.jpg picture by pupupossu

Työkaveri lähetti sinivalkoiset villasukat.

Villapuku2.jpg picture by pupupossu

Ja huonossa sukkakuvassa vilahtaa jo seuraava upea neulos. Eilen toi posti yllätyspaketin Teijalta. Paketissa oli ihanat hahtuvasta neulotut ja kissakuviolla koristellut vaatteet: nuttu ja pöksyt. Ja kaunis joulukortti, runo ja suklaata, nam. (Eilen meillä olikin pahaa pakastettua ruokaa, jonka pakastuksen makua täytyiyrittää peittää ketsupilla eli ruoka maistui pakasteelle ja ketsupille. Yäk. Suklaa oli siihen täydellinen jälkiruoka!)

Villapuku3.jpg picture by pupupossu

Villapuku1.jpg picture by pupupossu

Siis nämä oli aivan mielettömän upeat. Housut lienevät vaippahousut, mutta eilen ne pääsivät päällysvaatteiksi lämmittämään kylvyssä käynyttä vauvaa.

Kiitos paljon Teija :O) Oli upea ja iloinen yllätys. Kauniit vaatteet. Ja niin tasaista neulomisjälkeä, että sellaista olen viimeksi nähnyt mummoni tekemänä kymmenen vuotta sitten.

Itse postitin jo aikapäiviä sitten blogiarpajaisten palkinnot, enkä niistä muistanut silloin tänne mitään päivittää. Palkinnoksi lähti itse tehtyjä sydämiä ja suklaata. Samoin JYV-paketin laitoin matkaan maanantaina. Eli paketteja on tullut ja lähtenyt.

Tänään kokeilemme jälleen onneamme bussilla matkustamisessa. Jännittää jo etukäteen.

IMG_8054.jpg picture by pupupossu