Ei ole muutamaan päivään riittänyt aikataulusta aikaa tänne kirjoittamiseen. Eikä kai oikein vieläkään joutaisi, mutta kun on tuo huovutushaaste, johon piti jo eilen vastata. Mutta vain päivän olen myöhässä. Huovutus on ollut hetken aikaa valmiina, mutta minä en. Höyrytetty tätä ei vielä ole ja kamerastakin loppui sopivasti akku. Eli vähän huonoja kuvia ryppyisestä työstä.

Liina1.jpg picture by pupupossu

Tein pienen 19 x 107 cm kokoisen kaitaliinan tuvan pöydälle. Laitan tämän kategoriaan kirjonta, mutta koska tätä on kevyesti huovutettu ja vähän vanutettukin niin varmaan voin tämän kanssa osallistua haasteeseen.

Liina6.jpg picture by pupupossu

Liinan pohjassa on käytetty suomenlampaan villaa ja kuvioissa merinovillaa. Villaa kului liinaan vajaa 50 g.

Liina3.jpg picture by pupupossu

Kirjonta on tehty käyttäen apuna vedellä häviäviä kirjontamateriaaleja. Eli ensin olen levittänyt villat Vilene-harson päälle. Villojen päälle olen laittanut Solvy-muovikalvon. Tämän jälkeen kirjoin kuviot työhön vapaalla konekirjonnalla. Käytin päällipuolelle kirjontalankaa ja alapuolelle tavallista ompelulankaa. Kirjomisen jälkeen huovutin työn kevyesti. Samalla kun kastelin työtä siinä olevat apumateriaalit hävisivät.

Liina5.jpg picture by pupupossu

Vanutin tätä ehkä vähän liikaa sillä nuo tummemmat kirjontalangat hävisivät hiukan liikaa tuohon työhön. Silti tykkään. Pidän muutenkin tästä tekniikasta, vaikka en ole pitkään aikaan näin mitään tehnytkään. Nyt sitten sain taas innostuksen ja ideoita olisi mielessä ainakin joitakin. Ja muutama keskeneräinenkin kirjontatyö pitäisi joskus saattaa valmiiksi.

Tämä liina on saamassa itselleen vielä 'perhettä'. Tarkoitus on huovuttaa tuohon liinan keskelle istumaan tai seisomaan tai jossain asennossa olemaan karkkipiilo. Mutta koska? Ehkä jo pian - niin toivon. Liinan alle pitää taasen ommella uusi pöytäliina. Sillä vanha on kuviollinen, eikä sen kuviot tai värit sovi tuon kanssa yhteen. Ja koska tämä sitten? Pian. Sillä se vanha iso liina laitettiin tänään pyykkikoriin ja uusi liina on saatava nopeasti, ettei pöydän pinta naarmutu kissojen kynsistä. Meillä kun kissat ei oikein tottele älähyppääpöydälle -käskyä. Niin ja verhot tähän sarjaan on myös tarkoitus tehdä. Ne ennen kuin kesä loppuu. Eli aikaa on kun kesä ei ole vielä edes alkanut.

Merinovillasta vielä. Villan alkuperämaata en tiedä. Villat olen ostanut ennen kuin kuulin mulesing-leikkauksista. Eli vanhat merinot käytän tietenkin pois, kun ne olen ostanutkin. Tuo mulesing on kuitenkin niin julmaa, että sitä en halua missään tapauksessa kannattaa. Toivottavasti nämä tässä työssä käytetyt merinovillat ja muutkin varastossani olevat merinot ovat onnellisten lampaiden villoja.

Liina2.jpg picture by pupupossu

Tänä vuonna rairuohojen kasvatus onnistui meilläkin. Ja onnistuuhan se jos muistaa kastella. Rauhallista pääsiäisen aikaa kaikille!