Viikonloppu takana ja aurinkoinen vapunodotusviikko edessä. Lauantaina saatiin kyyti Tampereelle ja käytiin ystäväni Ninan kotona kylässä. Olipa mukava nähdä pitkästä aikaa. Ja olipa mukavaa kun Ninan nuorin tyttö oli niin innoissaan Toivon kanssa leikkimisestä. Poika olikin aivan poikki päivän jälkeen. 

Toivo pääsi elämänsä ensimmäisen kerran tutustumaan leikkipuistoon. Lähinnä hiekkalaatikkoon ja liukumäkeen. Omallekin pihalle pitäisi hiekkalaatikko rakentaa. Hiekka on jo. Mulla olisi hyvä suunitelmakin ei-ihan-niin-tavalliselle hiekkalaatikolle, mutta siinä on vielä mietittävä, miten suojaa sen leikkien välissä, ettei kissat mene sinne pissalle.

IMG_7198.jpg picture by pupupossu

Puutarhan kevättöitä en ole vielä aloittanut hyvistä ilmoista huolimatta. Pihalla oleminen on vielä lähinnä ollut tutustumista kiviin, käpyihin, perhosiin, kimalaisiin ja risuihin. Myös naapurin traktorin ihailu on olennainen osa ulkoilua.

Olin myös päättänyt, että haravointihommia en aloita ennen kuin olen saanut makuuhuoneen ja etenkin vaatekomeron ja -kaapin siivottua. Parin kuukauden suunnittelun jälkeen eilen oli se päivä kun siivosin. Vaatteiden suurta karsintaa en aikomuksistani huolimatta tehnyt. Siihen ei olisi aika riittänyt. Sitten syksyllä.

Muuten tylsää pölyistä pimeässä vaatehuoneessa ja aivan liian kuumassa makuuhuoneessa vietettyä päivää piristi alkuillasta Majn luona olleet lastenvaatekutsut. Oli kiva vierailla Majn kodikkaassa kodissa ja mitä herkkuja siellä olikaan tarjolla. Ja joo. Tilasin myös kaksi t-paitaa Toivolle ja yhden mekon itselle. Huoh. Voi kun ne jo pian tulisivat.

Viikonlopun harmina oli Toivolla alkanut flunssa. Nuhaa ja pientä lämpöä mitattiin eilen illalla. Tänään taitaa ollakin tuon nuhan kanssa tylsin päivä - nenä vuotaa kuin vesihana ja räkäisiä aivastuksia tulee vähän väliä. Ja kun se nenän alusen pyyhkiminen ja NenäFriidalla niistäminen ei ole sitä kaikkein parasta.

Sitten vastauksia muutamaan vaippa-kysymykseen:

Toivolla on kestovaippa myös yöllä. Ja koko yö samalla vaipalla. Meillä on yövaippakäytössä itse tehtyjä sisätäyttövaippoja, joiden ulkopuoli on froteeta ja sisäpuoli hamppuneulosta. Ja imuja reilummin kuin päivällä. Yleensä kolme kaksinkertaisesta froteesta saumattuja. Ja päällä villahousut. Tällä hetkellä ainoat yövillahousut on Ruskovillan liikkeestä ostetusta luonnonvalkoisesta hahtuvasta neulotut. Pitäisi tehdä toiset yövillahousut, koska viime vuoden lopussa siihen käyttöön neulotut olivat jo melkein heti alkuunsa liian pienet paksun yöpaketin päälle. Ja seuraaviin teen myös kuminauhavyötärön. Ei meinaa aina nuo villahousut pysyä paikoillaan kun joinain öinä se uni on melkoista piehtarointia.

Suurin osa noista vaipoista on kestovaippayhdistyksen kurssilta saadun kaavan tai Liljankukalta saadun kaavan mukaan tehtyjä. Loput omia muunnelmia noista kaavoista. Toivo painaa nyt vähän vajaa 11 kiloa ja M-kokoiset vaipat, jotka vielä sopivat, ovat Liljankukan kaavalla tehty.

Ompelutöitä on neuleiden lisäksi paljon kesken. Tuvan pöytä on ollut jo pitkään kankaiden varastona. Vappuvaatteita olen yrittänyt tehdä. Aika moni niistä on vielä leikkaamattomana kankaana. Myös käsityökassin tekemisen aloitin vihdoinkin.

Neulepuolella olen yrittänyt kovasti saada polvisukkia tehtyä. Ne kun oli myös tarkoitus saada vapuksi jalkaan. Kummastakin puuttuu vielä jalkaterät. Tuskin on vapuksi valmiit. Nyt minäkin olen alkanut toivomaan lämmintä vappua.

IMG_7207.jpg picture by pupupossu