Piti vielä se kertoa, että ei ne nimpparikemut nyt kuitenkaan ihan hurjat olleet. Vain yksi tyyppi oksensi lattialle. Alma-kissa. Meillä on kaksi vuotta ollut tuvassa vaalea matto ja nyt siihen oli ekaa kertaa ilmestynyt kissan oksennus. Kauppias joka myi meille maton, myi samalla matonpuhdistusainetta kissanoksennuksia vastaan - sitä kun erityisesti pyydettiin. Olin ihan varma, että aine on huijausta. Mutta ei. Ei jäänyt pläkkiä mattoon. Ei oksennuksesta eikä puhdistusaineesta. Enää ei mene kylmiä väreitä jos näkee vaalealla matolla oksennuksen.

Kävin perjantaina hakemassa marraskuusta asti tien päällä olleet kirjontatyöt kotiin. Olikin jo vähän ikävä. Toisaalta tuli haikea olo siitä, kun en ole pariin vuoteen tehnyt kirjontatöitä enkä oikein kunnolla huovutustöitä tai mitään muutakaan luovaa. Vain kaikkea millä on todellinen tarve: vaatteita ja vaippoja. Neulonut ohjeista ja ommellut valmiskaavoista. Ja niin kovaa vautia Toivo kasvaa, että suurempia vaatteita saa olla koko ajan tekemässä. Ei oikein aika riitä kaikkeen. Olen kyllä tälle kesälle suunnitellut huovuttamista mökin kuistilla - toivottavasti suunnitelmat toteutuvat.

Kirjontatöitäkin olisi mukava tehdä, mutta saa nähdä koska ehtii. Jos ottaisin tavoitteeksi vaikka yhden työn tälle vuodelle.

Sitä ennen laitan tähän kuvia noista vanhoista. Nämä on siis kaikki tehty Lahden Wellamo-opiston kursseilla silloin kun se oli vielä työväenopisto. Meidän kameralla ei saa hyviä eikä tarkkoja kuvia, mitä noiden kirjontatöiden kuvaaminen vaatisi, mutta kyllä näistäkin jotain suuntaa saa.

Puutarhakasvit. Teemana oli Puutarhassa. Kirjottu vapaalla konekirjonnalla vedessä häviävien materiaalien avulla suomenlampaanvillalle ja huovutettu kevyesti. Vähän käsinkirjontaa villalangalla ja paljetteja sekä helmiä koristeena.

puutarhassa.jpg picture by pupupossu

Metsän väki. Teemana oli Valoa ja varjoa. Nuket on huovutettu ja vaatteet kirjottu valmiiksi huotutetuille kankaille.

metsnvki.jpg picture by pupupossu

Vuoden kulku. Teemana oli Heijastus. Vapaalla konekirjonnalla ja käsinkirjonnalla tehty vedessä häviäviä materiaaleja apuna käyttäen. Materiaalina suomenlampaan villa, villalanka, konekirjontalanka, pellava- ja silkkikuidut. Ja tästä tämän blogin nimenkin silloin hätäpäissäni nappasin.

vuodenkulku-1.jpg picture by pupupossu

Kirjontatyöt olivat siis näytteillä. Ensin marraskuussa Vaajakosken kirjasto-opistotalolla ja huhtikuussa Tallinnan Kansalaisopistolla. Ja nyt ne on nähtävillä meillä kotona :O)