Kiitos kiitos hurjasta määrästä matonpesukommentteja :) Tuota Oikea Matonpesijä -tyyppiä siis löytyy ympäri Suomea. Minun pahin matonpesuärsytys on jo mennyt aikapäiviä sitten ja todetaan vielä, että suurin osa matonpesupaikan porukoista on mukavia. Siitä en vain pidä, että ääneen puututaan toisten ulkonäköön - lähinnä pukeutumiseen ja mattojen määrään tai kokoon. Enkä siis ollut ainoa, kenen matonpesupukeutumista arvosteltiin. Mutta matot on nyt minun osaltani tältä kesältä pesty. Pari isoa on vielä jäljellä, mutta mies pesköön. Ja yhden pesula.

Viime päivät olen viettänyt puhelimessa tai terveyskeskuksessa äidin asioita vatvoen. Äiti sai päätöksen tk:n pitkäaikaisosastolle ja sehän oli kova paukku. Jotenkin sitä odoteltiin, että äidin kunto kohenisi palvelutaloasteelle, mutta ei. Ikävää tässä on se, että terveyskeskuksessa on tylsä vierailla, sinne ei juuri omaa omaisuutta mukaan voi ottaa, ruoka on pahaa, äiti on henkisesti virkeämpi ja noin kymmenen vuotta nuorempi kuin osaston muut asukit. Vaan hyvä on se, että joku paikka nyt on. Asiat on laitettu rullaamaan ja pikku hiljaa tyhjennellään äidin asuntoa. Se tuntuu kyllä aika kurjalta. Äiti kun on vielä aivan hengissä ja virkeä. Mutta turhaan sitä asuntoa pidetään, kun ei se äiti sinne enää takaisin muuta.

On tässä mukaviakin hetkiä ollut. Sunnuntaina oltiin koko perheen voimin Alastarossa kiihdytyskisoissa. Minä en niistä niin kovin innoissani ole, mutta mies käy aina kesäisin muutamat kisat seuraamassa ja joskus olen lähtenyt mukaan öljyn hajua haistelemaan. Onhan siellä oma tunnelmansa. Kisoistahan en ymmärrä enkä edes yritä ymmärtää mitään, mutta sen voin kertoa, että Janne Ahonen ei pärjännyt. Eikä Anita Mäkelä.

IMG_8316.jpg picture by pupupossu

IMG_8299.jpg picture by pupupossu

IMG_8296.jpg picture by pupupossu

Toinen kiva juttu oli eilen Korian neuletapaaminen. Viimeksi olenkin ollut jossain ilman Toivoa tai miestä kesäkuun alussa kun oli KIP. Että oli jo korkea aikakin päästä edes hetkeksi miehistä eroon. Ja tapaaminen oli minulle myös erittäin tuottelias. Sain valmiiksi (tosin vielä päättelemättä) ne kauan tekeillä olleet villahousut. Ja muutaman kerroksen virkattua kesätoppiakin. Sen lisäksi sain Ziinalta aarteita. Ihania ruosteisia avaimia. Nämä pääsevät näin aluksi tuvan seinälle muiden ruosteavainten sekaan. Avaimille olisi myös hyviä askartelusuunnitelmia. Vain toteutuksen aikataulu on hyvin hidas.

avaimet.jpg picture by pupupossu

Kuten kaiken käsityön tekeminen on hidasta. Mutta valmistakin on jo. Kaksi kokonaan valmista ja kaksi päättelyä vaille valmista. Että ehkäpä tässä jo tämän kuun aikana tulee päivitys valmistuneista käsitöistä.