Nyt on kahdessa kuudesta ikealaisessa tuolinpäällisessä mustikkaa. Eli meillä on syöty mustikkapiirakkaa. Sen lisäksi puolukkapiirakkaa, mustikkavadelmapiirakkaa, tiikerikakkua ja kaurakakkua. Ystäviä on käynyt ja ihme kyllä me ollaan ehditty ja jaksettu jopa leipoa. No, on osa joutunut tyytymään myös kaupan kuivaan pakkopullaan.

IMG_1284.jpg picture by pupupossu

Leipomisen lomassa joku kävi elämänsä ensimmäisessä kylvyssä.

IMG_1260.jpg picture by pupupossu

Ulkoilemaan ei ole vielä ollut menemistä. Harmittaa. Vauvan ikä jo antaisi luvan, mutta pakkasta on liikaa. Jopa tuolle isommallekin vauvalle.

Lämmin nuttukin valmistui tuossa eräänä päivänä. Ja lisukkeeksi pipo. Tuli kivat. Tykkään. Kuten myös nutun ja hatun sisuksesta <3

valkoinenvauvannuttu.jpg picture by pupupossu

Vauvan nuttu

Lanka: SandnesGarn Lanett kaksinkertaisena. 100% merino. Kulutus 150 g.

Puikot no 6.

Ohje: Mallineule ja mitat Novita Syksy 2009 vauvan nutusta. Muuten sovellettu omin ohjein.

Kaksinkertaisella langalla valmistui sujuvasti jopa minun neulomistahdilla. Ja tykkäsin mallineuleesta.Tämä nutun kanssa kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa Magic Loop -tekniikkaa, koska oikeankokoisia sukkapuikkoja ei ollut saatavilla. Tekniikan ohjetta en juuri lukenut, mutta kyllä tuo aika oikein taisi mennä. Hankalalta ja kireältä se vähän tuntui noilla paksuilla puikoilla kun piti niitä reunoja kiristää. Helpompaa on varmaan ohuemmilla puikoilla.

valkoisenvauvannutunnapit.jpg picture by pupupossu

Napit oman kylän kangaskaupasta. Vaikka oma nappivarasto on kattava, ei valkoisia sopivan kokoisia nappeja ollut tietenkään. Miehen laitoin näitä ostamaan ja todettava on, että hyvät ja sopivat osti.

valkoinenvauvanhattu.jpg picture by pupupossu

Vauvan hattu

Lanka: SandnesGarn Lanett kolminkertaisena. 100% merino. Kulutus 50 g.

Puikot no 7.

Ohje: Mallineule Novita Syksy 2009 vauvan hatusta. Mitat ja kavennukset omasta hatusta.

Tuli jopa vielä nopeampaa valmista kuin nutusta. Isohan tuo hattu on. Mutta kyllä menee kun alla on jotain muuta kuten kypärämyssy.

Nyt vain odotellaan sopivia ulkoilukelejä.

valkoinenvauvanpuku.jpg picture by pupupossu

Pappilan mummolta sain haasteen. Tämän olen jo aikaisemminkin saanut, mutta koska valokuvakansiot ovat lisääntyneet, vastaan haasteeseen. Vaikka taas laiskuuttani en jaksa haastaa eteenpäin.

1. Avaa neljäs kansio jossa säilytät valokuviasi
2. Valitse neljäs kuva kansiostasi ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama.

Kuva on siis neljännen kansion neljännen kansion neljäs kuva. Eli kansion 2009 kansiosta huhtikuu ja kuva yllättäen Toivosta. Toivo on kuvassa 1 v 5 kk ja lukee minun käsityökirjaa. Mekkojen ohjeita. Ettei se ihan vain pelkkiä konelehtiä selaa.

IMG_6846.jpg picture by pupupossu

Voi kun sillä oli vielä pitkä tukka tuolloin...vauvalla <3