Käytiin yhtenä päivänä kaupassa kirjaosastolla ja pongasin sieltä uusimman Asterix-sarjakuvakirjan. Joka tosin on jo ilmestynyt viime vuonna. Se piti tietty ostaa, sillä keräsin nuorena kaikki silloin ilmestyneet Asterixit. Ja senkin jälkeen olen ostanut aina uusimman kun sellainen on ilmestynyt. Tai niin ainakin luulin. Kaksi viimeisen vuosikymmenen aikana ilmestynyttä näyttää vielä puuttuvan. Ne on nyt kirjattu ostoslistalle.

asterix.jpg picture by pupupossu

Samainen kauppareissu tuli kalliiksi, sillä kartutin toistakin keräilykokoelmaa. Muumimukisarjaan on ilmestynyt kaksi uutuutta, joista toinen on törkyhintainen juhlavuoden keräilymuki. Onneksi toinen oli halvennuksessa.

Näiden kokoelmien kartuttamisen jälkeen mietin, mitä kaikkea oikein kerään. Ja listasta tuli pitkä. Jotain olen joskus keräämällä kerännyt. Ja kerään edelleenkin. Useimmat asiat ja esineet ovat kuitenkin vain kertyneet. Ja kertyvät edelleen.

Astiat

Kirpputoreilta lasisia kermakkoja, valkoisia posliinikermakkoja,  Grapponia-sarjaa. Uusina olen ostellut Mariskooleja, Muumimukeja, Lumi-sarjan kahvitteluosastoa. Eli meiltä kyllä löytyy kahvikuppeja kahvittelua varten eikä kermaakaan tarvitse tölkistä kaataa.

Eriparisia kuohuviinilaseja keräilin aluksi omia häitä varten. Laseja ei sitten kuitenkaan siellä kirkon pihalla käytetty, vaan jouduttiin alentumaan muovipikareihin. Eriparien keräily nyt kuitenkin jatkuu. Jos käyttöä olisi joskus.

Näiden lisäksi lukematon määrä eriparisia astioita, kuppeja ja kulhoja. Ja muutama asiasarjakin. Mutta ne sarjat on jo kerätty.

mustamariskooli.jpg picture by pupupossu

kuohuviinilasit.jpg picture by pupupossu

lasikannut.jpg picture by pupupossu

Avaimet, vispilät, sakset, lusikat

Vanhoja ja ruosteisia. Mitä ruosteisempi, sen parempi. Lusikat ja kihvelit kelpaavat kyllä ilman ruostettakin.

avaimia.jpg picture by pupupossu

Pitsiliinat ja pitsit

Olen ostellut kirppareilta jo nuoresta asti. Eli näitä on paljon. Viimeisin hankinta on Pitsikirja, mistä saa uusia ideoita liinojen ja pitsien käyttöön. Ettei niiden pöydälle mahtumattomien tarvitse varastolaatikossa vanheta.

pitsikirja.jpg picture by pupupossu

Nallet

Nivelnalleja lähinnä. Näitäkin on jo niin paljon, että paikat pursuaa. Enää ostelen nalleja lähinnä matkoilta, jos vastaan tulee sopiva. Ja koska tulee vähemmän matkusteltua, niin ei kartu kokoelma enää kovin vinhaa vauhtia. Onneksi.

nallet.jpg picture by pupupossu

Kivet

Niin. Kummallista. En käy selittämään.

kivet.jpg picture by pupupossu

Kaikenlaista erilaista roinaa ja tavaraa

Kynttilänjalkoja, lyhtyjä, sinkkitavaroita. Käsityötarvikkeita ja askartelutarvikkeita. Purkkeja ja purnukoita, piparkakkumuotteja, pulloja ja kannuja. Peilejä, koreja ja kuppeja. Robotteja niitä on yksi, oman perheen ensiaskelkenkiä omat löytyy ja miehen myös sekä Toivon, jotka saa myös Tyyne käyttöönsä eli kokoelma ei kai tästä enää kartu ja köyhän miehen hopeisia kynttilänjalkoja niitä ei ole vielä yhtään. Muiden tekemiä huovutuksia ja myös omatekoisia. Käsin tehtyjä nukkeja ja sydämiä. Helmitauluja. Ja melkein mitä vain. 

kaikenlaistaroinaa.jpg picture by pupupossu

Ihan liikaa on tullut ja tulee tavaraa hamstrattua. Kyllä sitä jostain voisi jo luopuakin. Mitä sinä keräät? Kaikkien vastanneiden kesken arvon jonkun sopivan esineen omista kokoelmista. En kuitenkaan kiveä.

Muoks. Arvonta suoritettu. Voittaja löytynyt. Onnea.