Maaliskuussa olen mukana Lankahamstereissa. Jo kolmannen kerran. Kakkoshamsteriryhmässä. Eli nyt en saa ostaa lankaa ja pitää neuloa sitä pois ihan sikana.

Hamsterilogo6.jpg picture by pupupossu

Langanostolakko on helppo pitää eikä langoista tule pulaa kuukauden aikana. Sitä on varastossa jonkun verran alle 30 kiloa. Ensimmäistä ja ehkä ainoaa hamsterityötä aloittelin eilen. Villatakkia on nyt muutama kerros neulottu. Jos tämä valmistuu säädyllisessä ajassa, niin yritän vielä tässä kuussa tehdä vauvallekin takin. Ja näiden lisäksi niitä isoäidinpeittoneliöpaloja. Ja määrällisesti kulutustavoite on puoli kiloa.

ekahamsterity.jpg picture by pupupossu

Viime kuussa en tuohon puoleen kiloon päässyt. Aloittelin kyllä useampia töitä, mutta valmiiksi sain oikeastaan kolme.

pyyhkeenpitsi1.jpg picture by pupupossu

Pieneen pyyhkeeseen reunapitsi

Lanka: DMC Petra. 100% puuvilla. Kulutus niin pieni, ettei minun puntari sitä kyennyt mittaamaan.

Koukku no 2,5.

Ohje: Suuri Käsityölehti, toukokuu 2009.

Pyyhe on odottanut reunapitsiä jo siitä saakka, kun se Balkanin reissulta ostettiin neljä vuotta sitten. Nyt sitten vihdoin. Vielä on toinen pyyhe pitsittä. Ehkä neljän vuoden päästä on sen vuoro.

Oli kyllä tosi pöljä ohje. Ensin tehtiin reuna ja sitten nuo palkeet jokainen erikseen. Eli tässä 30 sentin pätkässä oli kymmenkunta pääteltävää langanpätkää. Olisi sen kai voinut toisinkin tehdä, mutta en jaksanut alkaa miettimään miten.

virkattukassiulkona.jpg picture by pupupossu

Virkattu kassi

Lanka: Novita Flip Flop. 80% polyesteri, 20% akryyli. Kulutus 170 g.

Koukku no 6.

Ohje: Novita kevät 2010. No 73.

Ihan mielenkiinnosta halusin kokeilla tätä muovipulloista kierrätettyä lankaa. En oikein pitänyt. Pehmeää oli, mutta nyppyistä. Ja käsiin jäi ihmeellinen tuntu. Oli pakko pestä kädet aina kun oli vähän tuota virkannut. Saa nähdä mikä on kassin kulutuksenkestävyys käytössä. Tosin voi myös olla, että kassi jää kesäkassikäytön sijasta roikkumaan sisälle langansäilytyskassiksi.

Harmittaa, etten tehnyt kassia pari kerrosta korkeammaksi. Nyt jäi käteen tyhmä pieni nöttönen kyseistä lankaa. Melkoista ongelmajätettä.

tunika.jpg picture by pupupossu

Tunika

Lanka: Novita Rose Mohair. 65% akryyli, 35% mohair. Kulutus 180 g.

Puikot no 5.

Ohje: Novita syksy 2008. No 67.

No niin. Tähän tunikaan ostin innokkaana langat jo ennen kuin hankin lehden ja olin ihan varma, että aloitan tunikan tekemisen heti kun saan lehden käsiini. Siitä on nyt kulunut reilut puolitoista vuotta. Mutta valmista tuli kuitenkin. Vaikka eri langoilla kuin silloin tuli hankittua. Ehkä ne puolitoistavuotta sitten ostetut langat eivät olleetkaan ihan niin sopivat kun ensin kuvittelin. Tämän värin nähtyäni tuli heti se neulomisen pakko. Vaikka tämäkään ei ole ihan just se väri vaan tosi vanhan mummon sukkahousun värinen. Yhden tutun vanhan mummon. Yli satavuotiaan. Kenties pystyn elämään asian kanssa. 

tunikaylosa.jpg picture by pupupossu

tunikaylosa2.jpg picture by pupupossu

Ohjeessa oli kyllä hiukan jotain hämärää. Tai sitten minun käsialassa. Tein numeroa pienemmällä puikolla ja S-koon silmukoilla. Tuli silti iso. Tosin tällä hetkellä ihan sopiva minulle enkä todellakaan nyt ole lähelläkään kokoa S. Jos ja kun saan painoni jossain vaiheessa takaisin entiselleen, niin tämä jää jättimäiseksi. Miten mohairneuleen saa kutistettua? Tykkäisin kyllä pitää tätä.

Ja mitä ihmettä teen niiden kaikkien mohairlankoken kanssa. Niiden ensinostettujen ja näistä ylijääneiden?

Tällä viikolla on kaikenlaista ohjelmaa. Tulee päätepiste raskaudelle jälkitarkastuksen merkeissä. Tulee päätepiste äidin kuolemalle perukirjoitusten merkeissä. Olisi neuletapaaminen. Vaatekutsut. Ja kohta lumityöt.

Vauvan nimestä vielä. Keksittiin kyllä hyvä k-alkuinen nimikin, mutta vasta sunnuntai-iltana. Kun katsottiin Wikipediasta Tyynen syntymäpäivän tapahtumia, niin sieltä selvisi, että joskus muinoin kalenterissa on sinä päivänä viettänyt nimipäiviään Kotivalo :D