Puutarhassa on nyt nautittu kauniista kesäpäivistä. Jotain pientä on tehty, mutta lähinnä vain patsasteltu ja ihasteltu. Ruoka on syöty ulkona. Ainoa harmi on runsas hyttysmäärä. 

lyhdyt.jpg picture by pupupossu

Viime kesänä salaojaremontin tieltä kasvimaalla tai jossain muualla heitteillä olleet kukat ja pensaat ovat melkein kaikki lähteneet kasvuun. Yksi kärhö ei ole vielä noussut, mutta nehän saattavat pitää muutenkin välivuoden. Lähipuutarhalle kävelin kuitenkin jo ostamaan uuden. Samoin muutama kaivinkoneen telaketjujen alle jäänyt norjanangervo näyttää elottomalta. 

piilu.jpg picture by pupupossu

toivojakukkapenkki.jpg picture by pupupossu

Viikossa puutarhassa tapahtui paljon. Aurinko on saanut monet pensaat ja kukat kukkimaan: narsissit, pikkusydämet, angervot, pilvikirsikat, tuomipihlajat ja mitä kaikkea muuta. Ihan kohta kukkivat omput ja tulppaanit. Viime syksynä istutin kymmeniä tulppaanin sipuleita ja melkein en malta odottaa niiden kukkimista. Mutta mihin katosivat krookukset? Sadasta istutetusta sipulista kukki toukokuun alussa noin kolme.

tulppaanit.jpg picture by pupupossu

pilvikirsikka.jpg picture by pupupossu

pikkusydn.jpg picture by pupupossu

Jos minä olen laiskotellut auringossa, on mies ollut ahkera. Se on viettänyt kohta kaksi päivää terassilla. Tuolla omalle pihalle valmistuvalla terassilla. Hyvältä näyttää. Enää reunukset ja kaide puuttuu.

terassi.jpg picture by pupupossu

Ja koska tänään ei paista aurinko ja toinen lapsista herätti jo ennen viittä, olen ehtinyt aamulla sen verran pihajuttuja tehdä, että keräsin lehtokotiloita. Kohta syödään ja sitten menen kitkemään. Ja patsastelemaan.