Kiitos kauniista kommenteista :) Tulin iloiseksi.

Nyt käytetään suuri osa ajasta lepäämiseen ja lämmöstä nauttimiseen. Vaikka mun nivelreuma onkin sitä sorttia, että kipulääkepurkin kannesta kuluu kierteet, kun sitä joutuu helteillä kovin ahkeraan avaamaan. Eilen sain tosin lääkärissä myrkkypiikkejä sen verran paljon, ettei tänään ole vielä tarvinnut yhtään kipupilleriä. Katsotaan riittääkö myrkyistä apua vielä huomiselle. Houpsou.

Pakollisia juttuja on tehty juuri sen verran kuin on pakko. Eli ruokaa, suihkua, unta, ruokakaupassa käyntiä, kastelua ynnä muuta. Kasteluun valjastettiin lapsityövoimaa. Ruokailutkin menivät uusiksi kun sisko ja veli pääsivät vierekkäin istumaan. Menee ihan pelleilyksi. Syödäänkin nyt usein ulkona. Siellä ne ei pääse istumaan vierekkäin.

kastelu.jpg

ruokailu.jpg

Yhtenä päivänä päätettiin nauttia autoilusta ja tehtiin alennusmyyntiostosmatka Suomen pääkaupunkiin. Koko perheen voimin. Se oli kallista. Halvemmaksi olisi tullut, jos minut olisi jätetty kotiin ja Eemeli-kissa otettu mukaan.

eemelitahtoimukaan.jpg

maalainenkaupungissa.jpg

toivontoivo.jpg

tyynentyyne.jpg picture by pupupossu

Välillä Tyyne oli vaunuissa, välillä liinassa. Toivo taas oli vaunujen seisomalaudalla vähän, käveli hurjan paljon ja lopuksi istui vaunuissa.

Tämänkin alennusmyyntiostospäivän jälkeen joudun toteamaan, että parhaat vaatteet saa itse tehden. Syksyllä sitten. Taas eräässä tunnetussa merkkivaatekaupassa pongasin yhdestä neljänsadaneuron mekosta jota katsoin ihan uteliaisuuttani, ei aikomustakaan ostaa, rumakin se oli saumasta roikkuvan langanpätkän. Enkä edes erityisemmin etsinyt sellaista. Ärsytti.

Ostoja tehtiin silti. Pakollinen beuatybox, kun meille ei enää yksi riitä ja retki on tiedossa. Halpahallin kylmälaukkukassi olisi tullut halvemmaksi ja siinä olisi enemmän tilaakin, mutta kun tahtoi tämän. 

Tyyne sai posliiniastiaston. Ei se sitä tarvitse vielä moneen vuoteen, mutta kun löytyi kiva ja mitä sitten kun se on posliiniastiastoiässä eikä sopivaa löytyisi. Nyt on valmiina odottamassa. 

Keittiön kaappeihin vetimiä. Kohta on kaikkiin vaihdettu uudet.

beautyboxnukkejakupit.jpg

keittionkaappeihinvetimet.jpg

Retkellä nautittiin myös kauniista kesäpäivästä, hyvästä ruoasta, mansikoista ja kaupungin vilinästä. Imeteltiin merta ja kaivinkonetta.

Meidän taloon vaihdettiin jonain päivänä uusi ulko-ovi. Sen takia on myös tuulikaappi laitettu remonttiin. Vaihdetaan lattia ja tapetti. Tuleva tapetti on jo neljäs yhdeksän vuoden sisällä. Tykkään tapetoimisesta ja tuulikaappiin menee sen verran vähän tapettia, että kehtaa vaihtaa useammin. Muissa huoneissa onkin ensimmäinen pöyristyttävää tai toinen tapetti vasta seinällä.

Mallitapetteja toin kotiin näytille, enkä nyt osaa päättää. Tuo musta houkuttaisi eniten, mutta en tiedä. Voihan sen vaihtaa vaikka ensi kesänä jos käy ahdistamaan.

tapetit.jpg

Lämpimien öiden vuoksi tuli ajankohtaiseksi vaihtaa Toivolle uusi vuode. Koska poika nukkui vielä pinnasängyssä meidän vuoteen vieressä ja tuli sieltä joka yö hyvissä ajoin minun viereen nukkumaan kävi tila ahtaaksi. Se ei varsinaisesti haitannut, mutta siinä keskellä näillä lämpöasteilla tuli kuuma, eikä uni oikein ole ollut hyvää. Ja onhan se pinnasänkykin jo käynyt Toivolle pieneksi.

Kirpputorin alennusmyynnistä löytyi tarpeeksi kapea jatko-osa parivuoteeseen. Mies askarteli siihen yhdessä Toivon kanssa sälepohjan tuulikaapin seinistä irrotetuista listoista.

vuoteeseensaleet.jpg

toivoriehuivuoteissa.jpg

Ja sitten jatko-osa paikoilleen. Saa nähdä pysyykö poika omalla puolellaan. Mutta eiköhän me nyt jotenkin ja jollakin järjestelyllä mahduta uuteen 230 cm levyiseen neljän hengen vuoteeseen.

toivonuusivuode.jpg

Lopuksi vähän pihaa. Siellä on nyt ainoastaan kasteltu. Ja kärrätty kolme kottikärryllistä hiekkaa hiekkalaatikkoon. Ja uitu altaassa. En minä. Kukinnat ovat ohi ennen kuin edes huomaa. Tulee kiire ihastella.

uima-allas.jpg

nimihukassa.jpg

harmaaajuruoho.jpg

hagleyhybrid.jpg

Kermesmarjan luulin jo kuolleen, mutta nousi se sieltä sittenkin.

kermesmarja.jpg

Myös laiskan kastelijan kasvihuoneessa kasvaa. Ja salaatit ne edelleen kukkivat.

kasvihuone.jpg

Niin ja aina ennen sisälle menemistä puhalletaan saippuakuplia. Saippuakuplatäyttöpullo on tämän kesän hittikeksintö. Olkoonkin turhake. Mutta ei noilla fairyillä ynnä muilla tule ollenkaan niin hyviä kuplia. Tai paljon kuplia.

IMG_0495.jpg picture by pupupossu

Forecan mukaan aurinkoa ja lämpöä riittää vielä jonkin aikaa. Eli ei käsitöitä näillä hikilinkokäsillä luvassa. Veljelle kyllä pitäisi huomenna tehdä lahja, koska sunnuntaina ollaan menossa synttärikakkutoivottavastikahville. Ehkä huomenna ei ole sitten niin kuumaa, sillä eräs pieni sääennustaja totesi tänään pilven mennessä auringon eteen: Aurinko ei paista, nyt on viileää.