Oli reumakontrolli. Eipä siinä mitään uutta. Pariin sormeen kortisonit. Nilkkaan ei laitettu, kun siitä ei ole kovin pitkäksi aikaa apua ja jalka leikataan syksyllä. Vähän muutosta lääkitykseen. Puolen vuoden päästä uusi aika.

Leikkimökin rakentaminen alkoi jo hyvän aikaa sitten. Ja edistyy koko ajan. Perustukset ja kattotuolit valmistuneet, runko pystytetty, ikkunat ja ovet mittailtu sekä ulkoverhousta tulee kovaa vauhtia. Vielä menee hetki ennen kuin pääsen maalaamaan. Tähän mennessä minun osuus on ollut mittausapua ja suunnittelua.

Olen muuten maalannut melkein joka päivä jotain: koreja, kehyksiä, huonekaluja ja melkein mitä vain mihin maali tarttuu. Maalausmekon lisäksi maalipilkkuja on ainakin kolmessa muussakin mekossa ja yksissä sandaaleissa.

Vaaleanpunaista maalia on vielä hiukan jäljellä, turkoosia vielä vähemmän ja valkoinen loppuu kohta. Eli maalikauppaan on mentävä. Arkku ja astia on maalattu vesiliukoisella Helmi-kalustemaalilla, arkun kahvat spray-maalilla. Marakassimuna on ostettu tänään.

Viikolla kävi kivoja vieraita. Minulla ja Toivolla. Kivointa oli se kun me leikittiin ihan sovussa koko ajan. Noh. Sen ensimmäisen tunnin perusteella ei tätä ihan uskoisi. Sellaista tappelua, mitä se alku oli,  ei tässä talossa ole vielä koskaan ennen nähty. Mutta lopuksi pojat olivat niin sovussa, että se tuntui epätodelliselta. Ja kivalta.

Tänään olin Lahdessa alennusmyyntejä kiertämässä lasten ja parin ystävän kanssa. Tai enemmän ehkä kierrettiin kaikkea muuta kuin aleja. Ostin terassin pöydälle kerniliinan. Sitä kun ei tarvitse pestä melkein jokaisen käyttökerran jälkeen ja se voi olla pöydällä aina. Kankaisen liinan kun jätti pöydälle yöksi, siihen meni heti kissa nukkumaan. Ja taas täytyi pestä. Nyt on ihana vaaleanpunainen.

Ja sanomattakin on selvää, että ollaan oltu ulkona melkein koko ajan. Ja syöty kesän ekat mansikat. Sekä toiset ja kolmannet ja neljännet.