Arabian katufestivaalit

Kiva katutaide- ja kierrätystapahtuma oli 'pakko mennä' -listalla jo viime vuodesta saakka. Kylmä tuuli ja siihen sopimattoman pukeutumisen vuoksi (minulla) ei voitu seisoskella kovin pitkään paikoillaan esityksiä katselemassa, mutta kaikki mahdolliset kierrätyspisteet ja kirpparit kierrettiin. Ja tehtiin aika mahtavia löytöjä. Parasta oli varmaan turvavyöistuin, joka on päällisen pesun jälkeen kuin uusi. Eikä maksanut mitään. Mielettömän kiva tapahtuma, jota ei voi jättää enää väliin, kun siellä on kerran käynyt. Lasten mielestä retkessä parasta oli eväät, minusta tunnelma ja löydöt.

Korkeasaari

Perhekerhon kevätretki tehtiin tänä vuonna Korkeasaareen. Tällä retkellä sää oli jo aurinkoisempi ja lämpimämpi, minulle tuli jopa hiki välillä. Sillä hikeä se on myös tuskanhiki. Muutamaan otteeseen toinen lapsi juoksi parisataa metriä edellä ja toinen meni saman verran toiseen suuntaan. Vauhti sentään vähän rauhoittui loppua kohti eikä kukaan kadonnut. Ja viimeiset parisataa metriä sain työntää rattaissa kahta väsynyttä lasta. Kotimatkalla Tyyne nukahti. Toivo meni istumaan toisen pojan viereen ja väsynyttä riehumista kesti koko kotimatkan. Retki oli kuitenkin kiva ja eväät riittivät, vaikka ensimmäiset syötiin ja juotiin jo bussissa ennen kuin se ehti edes lähteä liikkeelle. Lasten mielestä parasta matkassa olivat käärmeet, riikinkukot ja hanhet ja se poika. Minusta parasta oli kaikki. 

Rompemarkkinat

Täällä olen käynyt jo vuosien ajan, mutta paikan vaihto Orimattilasta Lahteen on vähän latistanut meininkiä. Ja myyjien riistohinnat. Tämä on perinneretki, joka saatetaan ensi vuonna jättää väliin. Löytyi kuitenkin kahdella eurolla leveää virkattua pitsiä, joka on jo laitettu pihamökin ikkunaan. Ja kolmella eurolla rumpusetti. Kaikki eivät sentään ole riistäjiä. Lapsista parasta oli rinkelit ja minusta pitsilöytö ja auringonpaiste.

Muuta

Retkeiltiin myös kylässä Toivon kerhokaverilla ja ollaan oltu kaikki aika innoissaan siitä vierailusta. Lapset tietty ystävistä ja leikkimisestä, minä ystävistä ja lastenhuoneesta ja leikkimökistä ja ties mistä.

Kevätretket on nyt retkeilty ja kevät on vaihtunut kesäksi - tien toisella puolella olevaan ojaan auratut lumet ovat sulaneet. Kesällä retkiä on tiedossa ehkä yksi oikea ja lukematon määrä pieniä oman pihan ja rautakaupan välillä. Kunhan se rakennuslupa joskus saadaan.