Laitan tänne nyt uudestaan tekstiä lapasista ja kuvan mikä oli jo tuossa edellisessä kirjoituksessa, mutta haluan tämän nyt löytävän tiensä oikeaan kategoriaan. Mulla tulee kuitenkin noita neuleita vuoden aikana sen verran vähän, että näytänpähän ahkerammalta kun esittelen samaa useamman kerran :D

Lankana Novitan Nalle ja puikot ehkä no 4. Puikot on perinnöksi saatuja, joten ei ole mitään tietoa mikä koko. Voisi tietty tarkistaa vertaamalla pitkiin puikkoihin, joissa on kokonumero näkyvissä. Pääkallon esikuvana on Sielun Veljien levyn Hei soturit kansikuva ja se on tehty silmukoita jäljentäen vain toiseen lapaseen. Toisessa lapasessa on sitten puolestaan peukalo neulottu harmaalla.

Ongelmaksi tuli tällä kertaa se, että vaikka kummassakin lapasessa on saman verran silmukoita ja yhtä monta kerrosta,  on se toisena neulottu lapanen paljon pienempi. Mikä tietysti johtuu siitä, että työn edetessä käsiala paranee ja tiukkenee, joten kokoero on ihan silmin havaittava. Tästä voi päätellä sitä, että pitäisi neuloa enemmän, jotta käsiala pysyisi tasaisena. Varmaan myös tuo kirjominen toiseen lapaseen levitti sitä hiukan.

Varmaan ymmärrätte, miksi se suuri neulomisinnostus aina välillä tyrehtyy, kun joka kerta joku menee vähän pieleen. Jos joskus joku neulos onnistuisi ihan niin kuin pitääkin. Tietysti mittaaminen, silmukoiden laskeminen ja yleensä huolellinen suunnittelu voisi auttaa onnistumaan paremmin.

Lapasista vielä: ei sitä kokoeroa kuulemma tunne kun ne on käsissä, joten onnellinen loppu on tälläkin tarinalla :)