Ihan vähän ärsyttää se, kun läppäri reistailee. Virtajohto hajoaa. Läppäri jumii. On ollut aika vähissä netin käyttö viime aikoina. Ja juuri kun kerrankin olisin ollut ahkeralla bloggaustuulella. Samaan ärsytykseen voisi lisätä tämän vuodatuksen toimimattomuuden. Pitäisi kai tehdä sillekin asialle jotain.

Eskarin alettua on arki tietysti muuttunut. Mutta ihan hyvään suuntaan. Minäkin alan pikku hiljaa tottumaan tähän. Toivon alkukiukuttelut ja väsymykset näyttäisivät pikku hiljaa olevan mennyttä. Tyynen kiukuttelut ja kiusantekemiset sen sijaan vasta alkamassa.

Kun kalenterista käännettiin syyskuu esiin, oli merkintä vain maanantaisin ja se oli Toivon kuvataidekoulu. Sitten tuli se eka tiistai ja yhtäkkiä kalenterissa oli lisäksi Tyynen liikkakerhot, verikokeita, parit lastenvaatekutsut, kirpparipöydät ja siihen liittyviä menoja ja vähän sitä sun tätä. Ihan kivoja juttuja. Tietty noi verikokeet ei niin, varsinkin kun nyt on kyse siitä, että jotkut veriarvot on ihan kummallisissa lukemissa. Ollaan kaiken tämän lisäksi käyty torstaisin perhekerhossa pyöräillen - olen näin saanut Tyynen päiväunille ainakin kerran viikossa kun se nukahtaa aina pyörän kyydissä. Tyynen liikkakerho alkoi viime viikolla ja siellähän joutui äitikin juoksemaan mukana niin, että ihan hiki tuli. Tänään pitää laittaa päälle jotain muuta kuin kesämekko.

Tässä kuussa ollaan lisäksi ihmetelty kuistille ilmestynyttä ystävällistä kissaa. Jonka Tyyne haluaisi  meille Eemelin tilalle. Minä myös, mutta eihän hyväkuntoista kissaa voi noin vain ottaa itselle, jonkun oma se on kuitenkin. Ollaan kuitenkin saatu melkein omiksi lemmikeiksi muutama orava ja närhiparvi, jotka pyörivät koko ajan kahdessa isossa tammessa terhojen haussa.

Pihalla sain laitettua jälleen yhden kulman kuntoon, kun tein pyörätelineelle paikan muurin viereen. Kärräsin ympärille multaa ja istuttelin perennat. Tämän jälkeen aloitin kotiloiden urakkakeräämisen. Lukuisa määrä kotiloilla täytettyjä maitopurkkeja lähti jäteasemalle ja muutama vielä odottaa sinne vientiä. Kotilokeräilyjen lisäksi olen siirrellyt väärissä paikoissa kasvavia perennoja ja kitkenyt marjapensaiden alustat. Sunnuntaina aloitin rakentamaan Toivolle (ja Tyynelle) puuhun majaa, se on vielä pahasti kesken, mutta käytössä jo.

Remontti etenee pala palalta. Sisällä on seinät nyt levytetty ja osittain tasoitettu. Autotallin seiniä tasoitellaan ja ikkuna-aukkoihin on vihdoinkin vaihtuntu ikkunat styroksien tilalle. Näyttää jo melkein valmiilta :D

Neulomisinnostuskin on nyt syksyllä ihan toista luokkaa kuin kesällä. Villatakista on kohta kumpikin hiha valmiina, Toivon puseroon langat katsottu, toista neuletakkia aloitettu ja purettu jo kolmeen kertaan. Valmiiksi asti olen saanut syksyn pakolliset eli lapsille uudet lapaset. Niihin tuli aika isot peukut, mutta eipä se tunnu lapsia haittaavan. Itse valitsivat langat, vaikka olisin tehnyt mieluummin ohuemmat kuin seiskaveikasta. Ensi syksynä taidan laittaa tarjolle vain ohuempia lankoja mistä valita.

Ja arki se jatkuu edelleen vanhoissa kuvioissa. Seuraavaksi menen korjaamaan lattialta pois kissan oksennuksen. Sitten vähän syödään ja mennään ulos mustikoita keräämään seuraavaa välipalaa varten.

9716425288_c2c7b1211e.jpg

9713194423_5e00f5fdf1.jpg

9713342739_2590a26ebd.jpg

9716421642_f01d9c10fa.jpg

9716422072_ab02cfe8a4.jpg

9716423098_9a122646df.jpg