Vauvasta on aina kiva lukea kommentteja <3 Vaikka kirjoitankin noita vauvan asioita lähinnä oman muistin tueksi. Tänään oli vauvan kylpypäivä ja sitä ennen yritettiin painaa kämmenen ja jalan jälkiä muistokirjaan. Hyvin meni jalka, mutta kämmen on melkoinen töherrys. Kamalaa rääkkäystä se oli. Onneksi tämä oli ainoa kerta.

Sain tämän viikonlopun aikana valmiiksi jotain pieniä askartelujuttuja, mistä osa on ollut kesken ja levällään tuvan pöydällä jo aivan liian kauan. Voisi sanoa jo, että viikkoja. Mutta nyt on kasa valmistuneita. Ja pöytä siivottu.

IMG_7980.jpg picture by pupupossu

Tänäkin vuonna tein sydämenmuotoisia huopaheijastimia.

IMG_7985.jpg picture by pupupossu

IMG_7987.jpg picture by pupupossu

Ei ihan samanmuotoisia sydämiä kuin viimeksi. Ylimääräiseksi jääneestä huovutetusta kissojen nukkuma-alustasta leikkasin sydämiä. Alusta oli tietenkin pesty hyvin ennen kuin se oli varastoitu odottamaan parempaa käyttöä. Koska alusta oli jo vanutettu melkoisen hyvin niin sydämet eivät kovin paljoa enää kutistuneet. Leikkasin ne kuitenkin melko kookkaiksi, joten isoiksi myös jäivät. Siksi ne on rullattu. Heijastinnauha on kiinnitetty muliinilangalla ja sydämen kiinnitys tapahtuu takana olevalla hakaneulalla. Hakaneulat on kiinnitetty sydämiin rumasti. Se jäi vähän harmittamaan. Ei nyt vain onnistunut. Toisaalta ne eivät sieltä takapuolelta näy, joten en siksi taistellut asian kanssa kovin kauan.

Yhden heijastimen tein viime vuoden mallilla.

IMG_7988.jpg picture by pupupossu

Ja yksi heijastin pääsi heti tänään testiin. Kirkkaassa päivänvalossa. Testi oli lähinnä sille miten se pysyy paikallaan kääntymättä. Hyvin pysyi.

Vaunuista otin irti siihen laitetun koristeen. Koska sen nauhat olivat menneet pahaan myttyyn. Ja koska tuo heijastin on tuossa aika kiva. 

IMG_7974.jpg picture by pupupossu

Toisenlaisiakin sydämiä tein. Tarvikkeina perintölakanakangasta ja perintöpitsiä, omista varastoista satiininauhaa ja nappeja sekä täytteenä vanua. Ihan koristeeksi ja silmän iloksi.

IMG_7981.jpg picture by pupupossu

IMG_7982.jpg picture by pupupossu

Sydämiä myös seuraavassa. Pohjana valmis kaupan kranssi. Sydämien kangas on entinen tuolinpäällyskangas. Pestynä tietenkin. Oli mennyt kyllä pesussa kovasti ryppyyn. Tällaisen silittämistä karttavan ihmisen kauhistus. Kyllä kai sen aika sileäksi sentään sain. Sydämien täytteenä vanua ja neuletöiden päättelyistä jääneitä langanpätkiä. Napit omasta varastosta. Kranssi on laitettu roikkumaan ikkunaan pellavanyörillä. Tuo rusettisöherrys mikä kuvassa näkyy on poistettu. Koska se ei ollut kiva tuossa.

IMG_7969.jpg picture by pupupossu

IMG_7971.jpg picture by pupupossu

Näitä tehdessä huomasin seuraavaa:

  • Edelleenkään en pidä minkäänlaisesta sarjatyön tekemisestä. Paitsi nyt olen jostain tosi kummallisesta syystä hurahtanut sukkien neulomiseen.
  • Hakaneulat ovat lopussa paitsi ihan sellaiset minikokoiset, millä ei oikein tee mitään. Nyt täytyisi tehdä hakaneulalöytö jostakin, mutta mistä.
  • Samoin nappikokoelmasta alkaa olla kaikki kivoimmat - minun mielestä - käytetty. Nappilöytö pitäisi myös tehdä. Tässä myös kysyn, että mistä.
  • Tarvikkeita ei kannattaisi jättää pöydälle lojumaan pitkäksi aikaa. Kissat vievät muuten osan mukanaan.
  • Ja oikeastaan noita oli kiva tehdä. Sydämiä aion tehdä jatkossakin.

Sitten vielä pari ilmoitusluonteista asiaa.

Vasta tänään laitoin joulukyntteliköt paikoilleen. Muita joulukoristuksia en ole vielä laittanut. Enkä tiedä laitanko niitä kovin paljon tänä vuonna. Yleensä meillä on tähän mennessä jo kaikki laitettu. Paitsi kuusi.

Ja arpajaispalkintojen saajille tiedoksi: palkinnot on pakattu ja postiin ne vien huomenna. Ja tässä tulee julkinen anteeksipyyntö huijauksesta. Lupasin hienot käsityöaiheiset palkinnot. Sitä ne eivät ole. Käsityöaiheiset kyllä, mutta hienot ei. Ja anteeksi pyydän myös tosi rumia pakkauksia. Ja sitä, että onkohan kaikkien osoitteet tai nimetkään oikein kirjoitettu. Ja sitä kun en jaksanut askarrella kunnollista joulukorttia. Ei niitä voi edes korteiksi kutsua mitkä sinne mukaan pakkasin. Hävettää sellaisia laittaa. Silti laitoin. Mutta positiivista tuossa postissa on se, että se ei ole lasku.