Käsityöpuolella on ollut kovin hiljaista. Kuten yleensä kesäisin. Ompelut ovat olleet suurelta osin vaippoja. Nyt on onneksi vaippamäärä tarpeeksi suuri, että mitään välitöntä tarvetta niiden valmistumiseen ei ole. Joten voin hyvällä omatunnolla tehdä muutakin. Ja olen tehnytkin.

Toivolle kerhokassi. Toivo ei ole missään kerhossa eikä ole sellaiseen menossakaan, mutta pitäähän se kerhokassi olla. Kun ei koskaan tiedä milloin sitä tarvitsee.

Kerhokassi.jpg picture by pupupossu

Kangas Eurokankaan pakasta olikosenytnimeltään Pomppumuumi? En ole varma. 100 % puuvillaa ja kangasta ostin sen verran paljon, että saan Toivon huoneeseen verhotkin tästä. Ihan perushuttua tuo kassi. Sisäpuoli on vuorattu Eurokankaan palalaarista ostetulla puuvillakankaalla. Vapaalla konekirjonnalla tein siihen Toivon nimenkin. Ompelukone ryttyili kovasti kirjonnan aikana. Nimi ei ole kovin siisti, mutta onneksi on sisäpuolella.

Kerhokassisispuoli.jpg picture by pupupossu

Sunnuntaina oli kummityttöni rippijuhlat. Ja ettei aivan viime tippaan olisi jäänyt, niin lahjan valmistin perjantaina ja itselle mekon lauantaina.

Olin ensin suunnitellut tekeväni juhliin hameen, mutta aikaa oli sen verran vähän, että päädyin vanhaan tuttuun liivimekkokaavaan jostakin Suuri Käsityö -lehdestä 2000-luvun alusta.

Rippijuhlamekko1.jpg picture by pupupossu

Kangas on polyesteriä tai jotain muuta keinokuitua tai eri keinokuitujen sekoitetta. Kangas on odottanut vaatteksi pääsyä jo pidemmän aikaa eli muutaman vuoden. Kuviot kankaassa on kirjailtuja.

Rippijuhlamekko2.jpg picture by pupupossu

Hyvä mekko tuli, mutta ehkä vähän liian lyhyt. Mutta allehan voi pukea toisen hameen tai housut. Ja sitten se on hyvä.

Lahjaksi tein nallen. Olen tehnyt tällä samalla kaavalla Sonjalle nallen jo 13 vuotta sitten. Ja siitä nallesta tuli tosi rakas. Se on kauhtunut aivan haperoksi, paikkailtu moneen kertaan ja täytettäkin on lisätty vuosien aikana. Edelleen se on Sonjan rakkain nalle ja unikaveri. Alkuperäinen nalle on sinivalkoraidallinen ja järkytti silloisia syntymäpäivävieraita juuri värinsä takia. Kun olisi pitänyt olla vaaleanpunainen. Sitä en tiedä järkyttikö tämä nalle ketään. Tein siitä mustan. Koska Sonja pitää mustasta nyt.

Hiirikaveri2.jpg picture by pupupossu

Kaava on jostain lehdestä sieltä 13 vuoden takaa. Olen kirjoittanut kaavaan NM/2, mutta en nyt saa millään päähäni mikä lehti on NM. Kangas mustaa paksua puuvillaa - vaunujen tuunauksesta ylijäänyttä. Muovisilmät. Täyte on keväällä ostettujen tyynyjen sisusta. Jouduin vähän tyhjentämään meidän uusia tyynyjä kun ne olivat niin valtavan muhkeat. Nyt meni täyte hyötykäyttöön.

Hiirikaveri1.jpg picture by pupupossu

Tämän nallen lisäksi annoin Sonjalle Kalevala korun Ahti-riipuksen. Ettei ihan pelkkä pehmonalle rippilahjaksi. Ja tuo riipus on kovin Sonjan tyylinen.

Innostuin vielä askartelemaan pitkästä aikaa kortinkin. Tein samalla pari synttärikorttiakin kun on loppukesällä ja syksyllä tiedossa pyöreitä vuosia täyttäviä.

Kortit.jpg picture by pupupossu

Ei mitään taidonnäytteitä nämä kortit. Paperiaskartelutarvikkeita on vaikka kuinka paljon, mutta kiinnostus korttien tai muiden tekemiseen on aivan nolla. Ehkä sitten kuitenkin ne mielenkiintoisimmat ja inspiroivimmat askartelutarvikkeet puuttuvat.