Sain aamulla villatakin takakappaleen valmiiksi :D Nyt on jo polvisukkalangat kaivettu esille, mutta tekisi kuitenkin vähän mieli aloittaa takin etukappaleita. Pitää vielä miettiä mitä teen.

Lisää neulomismietittävää toi myös posti tänään. Paketissa tuli mun elämäni ensimäiset Noro-langat ja bambu-puikot. Eemeli oli hyvin kiinnostunut puikoista.

IMG_3228.jpg

Langat tilasin tammikuun puolessavälissä Priimasta ja toimitusajan piti olla vain pari päivää. Tietysti juuri nämä langat olivat loppuneet ja lisää oli tulossa Tukholmasta vai mistä se nyt oli. Joten vaikka langat tulivatkin vasta nyt en siis putoa pois Lankahamstereista koska tilaus tapahtui jo hyvissä ajoin tammikuun puolella. Näin lukee säännöissä. Olin jo ehtinyt unohtaa koko tilauksen koska siitä oli kulunut jo yli kuukausi. Siis näinkin voi käydä ja tämä paketti tuntui ihan yllätyslahjalta :)

Tänään olen sitten ommellut ompelukoneella tylsiä ja vähemmän tylsiä juttuja koko päivän - siis silloin kun en ole lukenut, syönyt tai juorunnut puhelimessa. Tylsät ensin. Niistä ei ole kuvaa koska ovat lähinnä korjausompeluja: hameen kavennusta, housun sauman korjausta, kissan makuualustan ompelu vanhasta päiväpeitosta ja muutaman muun revenneen sauman korjaus. Tylsää. Silti juuri näiden jälkeen tuli tosi hyvä mieli kun sai ne viimeinkin  tehtyä.

Näiden lisäksi tein mun epämääräisille perintöpuikoille oikein säilytyspussit. Eemeli oli tänään kovasti innostunut valokuvaamisesta.

IMG_3218.jpg

Tein jäännöskankaista pieniä pusseja jotka ovat päästä avoimia koska niitä säilytetään laatikossa. Innostuin näiden tekemisestä sen verran, että selvitin puikkojen oikeat kokonumerot ja ompelin pusseihin nappeja niin monta kuin on koko eli kolme nappia on puikko no 3 jne. 3½ puikoille jätin napit laittamatta koska en löytänyt puolikasta nappia :)

Luulin, että mulla on tosi paljon erikokoisia sukkapuikkoja, mutta eipä noista perityistä löytynyt sitten kuin 2, 3 ja 3½.

Ompelin myös vaihteeksi taas parit sohvatyynynpäälliset.

IMG_3211.jpg 

Kukallinen kangas on puuvilla ja raidallinen pellavaa. Takimmainen ruudullinen tyynyliina on tehty jo monta vuotta sitten, mutta sopii näiden kanssa väreiltään oikein mainiosti. Nyt jos vain jostain löytyisi sopiva kangas tuvan pöytäliinaksi. Vaatimuksena kankaalle olisi värin lisäksi materiaali eli sen on oltava sellainen muovikangas, mikä sen nimi nyt sitten oikein onkaan. Ei kerniä, mutta jollakin tavalla pinnoitettua, että pystyy kostealla pyyhkimään. Mies lupaili, että loppuviikosta mentäisiin ehkä Ikeaan ja samalla Kodin Anttilaan ja sieltä löytyi viimeksi tuollaista kangasta ja vielä kaiken lisäksi edullisesti.

Tänään ajattelin vielä siivota kaavalaatikon. Sen olen jo tehnyt, että nostin laatikon tuvan pöydälle odottamaan. Katsotaan nyt miten pitkälle ehdin sitä selvittää ennen kuin hermostun :)