Se oli sitten ihana päivä se ensimmäinen äitienpäivä itse äitinä. Leppoisaa oleskelua koko päivä. Sekä kakun syöntiä. Mummulla käytiin syömässä lisää kakkua ja toisen mummun haudalla. Ja päivän kruunasi tämän vuoden puolella ensimmäiset päiväunet. Siis oikein kahden tunnin mittaiset yhdessä miehen ja vauvan kanssa. Mahtavaa! Lahjaksi olin toivonut mustaa Mariskoolia täytettynä jogurttirusinoilla ja sen myös sain. Ja ahmimalla ne kaikki rusinat sain myös sen kuuluisan ahneen lopun.

Olen nyt muutaman päivän aikana kunnostautunut aloittamalla uusia neuleita. Siis useampia. Kun on niin monta mitä haluaisin tehdä just nyt. Eilen aloitin vauvan sukkia (toisen sain jo valmiiksi) ja puseroa (tehty puolikkaan resorin verran ja suunniteltu ja valittu lankoja puoli päivää), sunnuntaina vauvalle myssyä (tämä on kyllä niin tytön myssy, mutta teen sen kuitenkin ja käytössä mulla on ehkä maailmankaikkeuden huonoimmat puikot). Hiukan kauemmin on ollut tekeillä itselle bolero (ohjeen mukaan odottajan bolero eli olen tämän kanssa tosi pahasti myöhässä) ja Salaisen neuleystävän merkeissäkin jotain (mikä pitäisi kyllä kiireesti saada valmiiksi). Villatakkia itselle olen suunnitellut myös lähitulevaisuudessa aloittavani - ehkä jo tänään kun on kerran tuo neuleiden aloittamisen kausi menossa.

Jotain on myös valmistunut. Kahdet villahousut ja huivi. Huivi on ollut valmiina jo ties kuinka kauan, samoin toiset villahousut. Tämän kevään ongelma näyttääkin olevan se, etten saa viimeisteltyä noita neuleita ja sen jälkeen kuvattua. Enkä kuvauksen jälkeen siirrettyä kuvia koneelle. Mutta tässä tämä nyt vihdoin on.

Minttumaarihuivi2.jpg picture by pupupossu

Minttumaari-huivi

Lanka: Drops Alpaca. 100% alpakkaa. Kulutus hiukan yli 100 g eli 2 kerää.

Puikkokoko 4.

Ohje: Minttumaari-huivi Ullasta.

Kiva, helppo ja nopea huivi neuloa. Toki virheitäkin löytyy. Kakkoskaaviossa neuloin silmukat yhteen väärin päin, mutta koska moka toistuu koko kaavion ajan, se ei näy eikä haittaa. Vai oliko se kolmoskaavio? Paitsi se kohta kun silmukoita oli karannut, enkä saanut nostettua ja korjattua siististi enkä oikein. Onneksi huivi jää itselle. Tykkään siitä kuitenkin ja aion käyttää. Ihanan pehmeä ja sopiva ja valkoinen.

Minttumaarihuivi1.jpg picture by pupupossu

Tänään olisi Lahdessa Lankakauppa Heinissä neuletapaaminen. Olen miettinyt neuletapaamiseen menemistä ehkä puolisen vuotta. Tai jotain. Tällä kertaa se meneminen on kai lähempänä kuin koskaan. Sillä kun sovin yhtä muuta juttua tälle viikolle, sanoin, että tiistai-ilta on varattu. Katsotaan riittääkö rohkeus, kovasti kyllä tekisi mieli mennä.

Vielä yksi juttu mikä ei liity juurikaan neulomiseen tai ei liity neulomiseen yhtään mitenkään. Eilinen oli liputuspäivä, suomalaisuuden päivä, J.V. Snellmanin päivä, Lotan nimipäivä, meidän yksivuotishääpäivä ja yhden työkaverin syntymäpäivä. Sen lisäksi Toivo lähti liikkeelle. Tetsasi ensin metrin ja myöhemmin paljon lisää. Eli varusmiesslangisanakirjan mukaan liikkui sulavasti maanpintaa pitkin vaakatasossa. :O)