Kuten tänä vuonna melkein kaikki kuukaudet, myös tämä syyskuu päättyy Toivopäivitykseen. Vielä on se yhden vuoden päivitys edessä, mutta sen jälkeen ei ole luvassa raporttia ihan joka kuukausi.

Mitään mullistavaa uutta ei viimeisen kuukauden aikana ole tapahtunut. Kaikkia olevia taitoja harjoitellaan kyllä kovasti.

Puheen määrä on lisääntynyt ja etenkin iltaisin selitystä tulee ihan koko ajan. Tämän hetken kivoin sana on Alma. Sitä ei ikinä sanota normaaliäänellä vaan aina huudetaan - ja joka kerta kun kissa kävelee ohi. Myös silloin kun Eemeli kävelee. Tosin kyllä korjauksen jälkeen muistetaan, että se keltainen kissa olikin Eem. Kissat ovat Toivon mielestä kaikkein parasta - imurin jälkeen. Kissojen mielestä Toivo ei ehkä ole parasta, mutta kyllä niille Toivon silitys kelpaa.

Syys239.jpg picture by pupupossu

Kävelyä on tullut muutama askel tuettuna lisää, mutta hyvin vähäistä se vielä on. Seisomaan yritetään nousta ihan ilman tukeakin, vaan ei se vielä onnistu. Konttauksen vauhti on huimaa ja muutenkin liikkuminen. Kuvien ottaminen tuntuu olevan nyt aivan mahdotonta tuosta koko ajan heiluvasta pojasta.

Meillä on keittiössä kaksi laatikkoa, joiden sisältä on vauvaturvallinen ja niitä Toivo saa availla ja penkoa. Se on ainakin toistaiseksi osoittautunut hyväksi jutuksi, sillä kaikki muut keittiön laatikot on jätetty rauhaan. Ja monet muutkin laatikot. Ainakin toistaiseksi. Tosin kyllä löytyy myös sellaisia ovia ja laatikoita ja juttuja, joihin ei saa koskea, mutta kosketaan silti.

Syys188.jpg picture by pupupossu

Kuukauden päästä se täyttää vuoden. Sitten se on jo iso poika vaikka kuitenkin ihan vauva vielä. Ruokaohjeita järjestellessä tein suunnitelmaa mitä tarjotaan yksivuotiskemuissa: täytekakkua, omenakakkua, suklaapiirakkaa ja herrasväen pipareita ainakin ja Toivolle rusinoita.

Syys164.jpg picture by pupupossu

***

Nice Blog -tunnustuksia tuli vielä pari. Kiitos Marjut ja Marja <3

niceblog.jpg picture by pupupossu

Pari muutakin tunnustusta Marjutilta :O) Kiitos näistä <3

bloggerawardforamazingfriendship.jpg picture by pupupossu

iloveyourblog.jpg picture by pupupossu

***

Tämän päivityksen lisäksi olen samalla kieltänyt Toivoa lukemattomia kertoja koskemasta johonkin, kieltänyt muutaman kerran avaamasta laatikkoa, poistanut Toivon käsistä pari lehteä, joista toista ehti syödä, poistanut Toivon tuolin alta, lehtitelineen luota, kissoja komentamasta, kaiuttimen luota, keinun alta, pelastanut kaatumassa olevan kukkaruukun, päästänyt kissan sisälle, päästänyt toisen kissan ulos, päästänyt taas kissan sisälle ja vielä kerran ulos, antanut Toivolle pari lusikallista aamupuuroa ja sen jälkeen tissimaitoa, käynyt vessassa, vaihtanut vaipan ja taas poika on sylissä tissillä.

Tämän jälkeen vaihdan vaipan, päästän kissan sisälle, annan Toivolle ruokaa ja yhdessä lähdetään kävelemään kaupalle paprikaa ostamaan.

Syys143.jpg picture by pupupossu