Tämä vuosi on ensimmäinen mun elämässä kun en ole aloittanut joulun valmistelua hyvissä ajoin. Enkä ole laittanut vielä joulua kotiin. Paitsi kyntteliköt. Ja muut valot. Ja tuvan pöydälle liinan. Mutta senkin laitoin vasta eilen. Kun tehtiin joulusiivous. Yleensä meillä on joulukoristeita viritelty esille jo hyvissä ajoin marraskuun puolella.

Silti joulun tulo tuntuu todellisemmalta kuin ikinä tätä ennen. Kun ei enää kahdestaan availla noita lahjoja. Tai syödä kinkkua. Paitsi että kyllä me vielä tänä jouluna ollaan ne ketkä paketit avaa. Eikä meillä ole ikinä kinkkua. Ja vaikka olisikin minä en sitä syö.

Joulukuusi on totta kai tarkoitus laittaa, mutta muut koristeet jääköön ensi vuoteen. Joulun tunnelmaa löytyy silti valojen lisäksi muutaman kestokoristeen muodossa. Sellaisten, jotka ovat paikoillaan ympäri vuoden. Kuten himmeli.

Joulu1.jpg picture by pupupossu

Ja ystäväni Päivin neuloma joulutonttu. Meillä se siis toimittaa kotitontun virkaa eli ei joudu varastoon joulun jälkeen. Eihän näin ihanaa tonttua voi minnekään piiloon laittaa.

Joulu3.jpg picture by pupupossu

Joululahjojen paketoinnin olen aloittanut tänään. Ei tule paketeistakaan kovin hääppöisiä tänä vuonna. Perittiin miehen äidiltä iso määrä joulupapereita. Ei ihan sen tyylisiä mitä yleensä käytän, mutta eihän niitä roskiinkaan voinut heittää. Nyt pääsevät pakettien ympärille. Samoin ajattelin laittaa tänä vuonna kiertoon kaikki mahdolliset säästetyt rusetit. Pakettikortiksi ihan vain pahvista leikattu sydän, jossa nimi. Ihan hauskoja paketteja noistakin tarvikkeista tulee.

Joulu.jpg picture by pupupossu

Ja jos kerran kaikki jouluvalmistelut ovat vähän 'rempallaan' niin samoin voisi sanoa joulukorttien kohtalosta. Ne on tosin jo kirjoitettu ja lähetetty. Ei kuitenkaan mitään kivoja itse tehtyjä vaan ihan kirjakaupan hyllystä.

Joululahjat on kuitenkin melkein kaikki jo hankittu. Muutama pikku juttu vielä puuttuu. Ja pari neulomusta on kesken. Niiden valmistuminen jouluksi on kuitenkin vielä epävarmaa.

Joulu2.jpg picture by pupupossu 

Kaikesta vähän 'sinne päin' olevasta asiasta huolimatta odotan tätä joulua innokkaammin kuin koskaan ikinä aikaisemmin. Paitsi tietysti lapsena. Joulu voisi olla jo vaikka tänään.