Luulen - tai siis olen asiasta aika varma - että meidänkin jääkaapin oveen ne lukujärjestykset jossain vaiheessa majoittuvat. Siihen on kuitenkin vielä muutama vuosi aikaa. Ja siihen mennessä saattaa olla suunnitelma b valmis.

Mutta pieniä muistilappuja ja lippuja varten (joita ei tähänkään mennessä ole ollut, mutta ehkä nyt) tein magneeteille taulun. Koska haluan niitä magneetteja johonkin laittaa. Ja ennestäänkin oli jo muutama. Tähän tauluun ohje ja idea Anna hyvän kiertää -kirjasta.

Eli vanhaan metalliseen tarjottimeen porattiin pari pientä reikää, johon saatiin ripustusnaru. Tarjottimen maalasin huonekalumaalin jämillä yhteen kertaan. Tarkoitus ei ollutkaan saada peittävää pintaa. Päälle liimasin kirpparilta ostetun pitsiliinan Eri keeperillä.

Tämä pitsiliina on hiukan liian paksu. Magneetit kyllä pysyvät siinä, mutta kun siihen yrittää väliin laittaa paperilappua, niin ne valuvat. Ohut valoverho toimisi tässä hyvin, mutta sopivaa sellaista ei löytynyt. Toisaalta tähän paksumpaan kankaaseen saa laput kiinnitettyä myös nuppineulalla. Tai sitten se on vain magneettitaulu.

Eilen minulla oli melkein koko päivän paketointipaja. Edellisvuodesta säästetyt paperit eivät ole niitä kauneimpia ryppyisinä ja vähän repeytyneinä. Saati sitten valmiit kiharretut pakettinarut, jotka ovat lyttääntyneet ja ehkä muutenkin vähän epäsopivia. Mutta niitä käytin, koska ne on säästetty ja äitikin teki aina niin. Ja sen lisäksi paketteihin tuli koristeeksi vähän kaikenlaista sälää mitä kaapista löytyi. Ryttysten valmiiden pakettinarukiharoiden ja paperien lisäksi oli vähän uutta eli jättirulla paperinarua ja pari paperirullaa isompiin lasten lahjoihin.

Tänä vuonna tuli ehkä rumimpia paketteja ikinä. Anteeksi. Mutta kun olen tottunut paketoimaan seisten pipareita, konvehteja ja glögiä maistellen ja nyt se tapahtui istuen ja kylmää teetä juoden, ei tulos voi olla kovin hyvä.