Nyt kun on kirpputoripöytä, jota pitää käydä siivoamassa joka päivä, tulee käytyä kaupungillakin tiheään. Tosin kirpparipöydän lisäksi on ollut myös muitakin melkein pakollisia menoja kuten kahvittelu ja kaupoissa kiertely ystävän kanssa sekä tukipohjallisten hankkimisreissu ja kahvinkeittimen vaihtoreissu. Yhtenä päivänä ehdin olla kaupungilla kokonaiset puolitoista tuntia yksin ja siinä ajassa kiersin kirpputorin sekä tosi pitkästä aikaa kävin kangaskaupassa ja lankakaupassa. Ostin takkikankaan ja mekkokankaan. Lankakaupasta löytyi kaulurilanka ja huivilanka. Kaulurin tosin aloitin ihan muusta langasta, kun kotoa löytyi sittenkin sopiva kutisematon konepestävä lanka. Neulominen ja ompeleminen ja kaikenlainen askartelu innostaisi nyt kovasti, mutta jostain syystä en saa aikaiseksi oikein mitään. Neuleissa on nyt kesken pari neuletakkia, yksi pusero, huivi ja kauluri ja ihan kohta pitäisi saada tehtyä pipot itselle ja Toivolle, lapaset ja sukat. Ainakin ne. Ja ihan vähän muutakin. Ompelupuolella on tietty se takki ja mekko, Toivolle puseroita, pipot kaikille ja lapsille vielä tuplana ja olikohan jotain muutakin. Oon käynyt parit eri merkkien lastenvaatekutsut tässä kuussa ja kummastakin tilasin jotain, vaikka ne vaatteet ovatkin aika riistohintaisia. Eikä kuiteskaan sen kummempia kuin missään muuallakaan. Ja itselle löysin lauantaina monen kuukauden etsimisen jälkeen kivat housut. Kiitos ystävän vinkkien. Edelliset (ja ainoat) housut, jotka omistan olivatkin jo haaroista kuluneet sen verran, ettei niitä ilman kunnolla peittävää vaatetta voinut missään käyttää. Sellaista on nyt syksyn vaaterintamalla. Pitäisi vielä talvikenkätilanne päivittää lasten osalta. Omista tiedän, etten omista kuin ne karmeat Kuomat, joita ei tosissaan kehtaa laittaa muualle jalkaan kuin omaan pihaan. Mitähän jalkaterapeutti niistäkin sanoisi?

Tänään ollaan taas oltu liikkellä, koska on se kirpparipöytä. Ja koska vasta maaliskuussa ostettu kahvinkeitin risahti. Tai siis kyllä se toimi, mutta laski kahvin lisäksi jostain välistä vettä alleen. Takuuseen meni. Nyt on sitten uusi kahvinkeitin.

Ja on mulla muutkin housut kuin ne risat ja nyt ne uudet. On kahdet pihatyöhousut/remonttihousut ja yhdet toppahousut. Ettei se housutilanne nyt ihan niin onneton ole.

10017632144_b531077404.jpg