Lapset olivat päivän hoidossa ja minulla oli vapaapäivä joka oli oikeasti työpäivä. Tein pihalla vähän kaivuutöitä ja siirtelytöitä, jotka oli kiva tehdä ilman lukuisia keskeytyksiä. Sen lisäksi myrkytin nurmikkoympyrästä voikukat ja totesin, että ihan turhaa touhua, eikä edes kovin luomua. Eli voikukat kukkikoon nurmikossa tästä eteenpäin.

Yksi pieni allas on näyttänyt jonkun aikaa melko rumalta, koska siellä on jossain vuotoa ja allasmuovin yläreuna näkyy ikävästi. Joten otin kivet altaan reunalta pois, kaivoin reunusta vähän matalammaksi ja siirsin kivet takaisin. Sen lisäksi siirtelin istutuksia vähän järkevämmiksi ryhmiksi ja pesin limoittuneen altaan. Uusi vesi ja hyvä tuli.

Kuvat ovat ennen-kuvia, joten muovit näkyvät ja istutukset ovat sikin sokin tuossa rinteessä suikeroalpin seassa. Viikolla käytiin ostamassa Jyväskylästä Fuktisolia ja samalla reissulla kävin Viherlandiassa, josta ostin vähän uusia kasveja ja Toivolle lumpeet. Alemmassa kuvassa oleva allas on lasten käytössä ja on käytännössä kasvanut umpeen suikeroalpia. Samoin kivipuro on peittynyt kasvin alle. Ylemmässä kuvassa olevan altaan reunalta kitkin sitä hiukan pois, mutten ihan joka kohdasta, koska se näyttää kivalta kun valuu tuonne altaaseen.

7378325488_7a73e193c1.jpg

7378325624_9436d2cb78.jpg

Viemärien kaivuutöiden tieltä täytyi siirtää suuri jo yli kymmenen vuotta paikalla kasvanut verikanukka pakoon. Edelliset viemärikaivuut ja salaojakaivuut kasvi sai olla sijoillaan, mutta nyt ei enää. Vaikka pensas otettiin suurella kauhalla ja oli sijoiltaan vain pari päivää, se näytti kärsivältä. Leikkasin sen ja nyt toivon, että se innostuisi vielä kasvuun. Pari oksaa piti jättää pidemmiksi, koska pensaan juurelle olen istuttanut piippuköynnöksen, jonka ainoa siirrossa säästynyt verso tarvitsi tuen.

7378325764_1e5e2f259c.jpg

Kasvimaalla vihertää koko ajan enemmän. Toivon kylvämät kukat näyttävät jo hyviltä. Ja tänä kesänä saadaan ekaa kertaa viiniköynnöksestä satoa. Näyttäisi olevan neljä terttua tulossa, joten jokainen saa omansa. Köynnös on kasvanut kasvihuoneessa jo useamman vuoden, enkä ole sitä leikannut tai lannoittanut. Näyttää kuitenkin viihtyvän ja nyt jopa pieni sato on luvassa.

7378325470_7d2802a045.jpg

7378325614_0265e9031d.jpg

Tänään on taas aurinkoinen päivä luvassa eli taas pihalle. Ja vaikka etupihalla on luvassa paljon pihatöitä laajennuksen jälkeen ja olen luvannut, etten enää uusia istutusalueita tee, niin silti olisi vielä yksi suunnitteilla ja sitä menen miettimään ja vähän aloittelemaan. Koska toinen vaihtoehto on kompostin kääntäminen ja kompostialueen siistiminen ja se ei tuolla kuusen alla hyttysten seassa oikein houkuttele. Ja vielä vähemmän houkuttelee sisällä olo eli lapiotöihin.

7378325640_b25b54f39a.jpg