Tästä piti tulla ensin puvusto vapuksi. Siihen mennessä oli valmiina vasta yksi osa kuudesta. Sitten luulin ehtiväni äitienpäiväksi, mutta ei. Vasta kaksi valmista. Helatorstai oli seuraava tavoite. Silloin puuttui vielä yksi osa. Helluntaiksi sitten valmistui. Ehdin kuin ehdinkin saada äidin ja pojan kevään juhlatamineet valmiiksi toukokuun aikana.

helluntaipuvusto1.jpg picture by pupupossu

Taitaa kuitenkin olla niin, että nuo tulevat ihan arkikäyttöön. Hattu ja sukat ovat jo kovassa kotikäytössä testattuja.

keshattu.jpg picture by pupupossu

Kesähattu

Kangas: Eurokankaan verhopuuvillaa.

Kaava: Suuri Käsityölehti 7/2000.

Kuminauhan lisäsin hatun niskapuolelle. Hattu olisi saanut olla hiukan syvempi, mutta pysyy hyvin päässä näinkin. Ollut jokapäiväisessä käytössä. Huovutetun kissakoristeen olen saanut ystävältä lahjaksi ja se on tuossa vain väliaikaisesti. Tai sitten koko kesän. Hatun koko on 1 - 3 -vuotiaille.

IMG_7673.jpg picture by pupupossu

Pusero

Kangas: Vanha t-paita ja pala resoria. Puuvillaa lycralla.

Kaava: Leikattu ostopuseron mukaan.

Tuo t-paita oli käytössä minulla vain kerran. Toivottavasti kangas pysyy kuosissaan pesujen jälkeen. Ihan peruskamaa.

raitavillahousut.jpg picture by pupupossu

Pitkät raitavillahousut : Patons Classic Wool ja Lima. Pätkä Gjestal Baby Ullia kirjontaan. 100 % villa. Kulutus 110 g.

Lanka

Puikot no 5 ja lahkeissa 4½.

Ohje: Suunniteltu neuloessa. Haarakiila Ullaneuleen Villapöpät.

Pitkien villahousujen tarve oli suuri. Yhdet ovat jääneet lyhyiksi ja yhdet vironvillasta neulotut kuluivat puhki polvista, pyllystä, vyötäröstä ja kaikista mahdollisista kohdista ja joutuivat poistoon. Yksissä on vasta ammottavat aukot polvien kohdalla. Kovasti nämä uudet ovat nyppyyntyneet vaikka vasta vähän käytössä. Patons Classic Wool oli niin pehmeää neulottavaa, samoin Lima. 

bolero.jpg picture by pupupossu

Bolero

Lanka: Drops Silke Tweed. 52 % silkki, 48 % villa. Kulutus 130 g.

Puikot no 2½.

Ohje: Suuri Käsityölehti 3/2007, no 15.

Tämä bolero on aloitettu joskus vuosi sitten. Tai ylikin. Olin jo yhdistänyt kappaleet ja siitä puuttui enää kaulus ja nauhat, mutta kun ei kiinnostanut neuloa niin ei. Puuttuvat osat valmistuivat kuitenkin nopeasti. Harmitti, että tekeminen venyi. Silke Tweed oli minun mielestäni kamalaa neulottavaa. Venymätöntä. Ja pahan hajuista. Silti tykkään tästä bolerosta ja luulen, että aion jopa käyttää sitä.

karjakonmekko.jpg picture by pupupossu

Mekko

Kangas: Kirpputorilta ostettu pöytäliina. Puuvillaa.

Kaava: Suuri Käsityölehti 4/1997, suurin muutoksin.

Kaavaa muutin niin paljon, ettei tuossa juuri paljoa ole alkuperäistä. Ainoastaan kaula-aukon muoto ja etupuolen leikkaus. Kangas kului tähän niin tarkkaan, ettei kädenteille riittänyt sisävarapaloja. Ihan hyvä siitä tuli kuitenkin. Hiukan rintojen kohdalta jäi napakaksi, mutta kai se imettämisen lopettaminen joskus palauttaa pienemmän kuppikoon. Vähän sellainen karjakkomainen olo on tuo päällä, mutta tykkään siitä kuitenkin paljon.

polvisukat.jpg picture by pupupossu

Polvisukat

Lanka: Katia Olé Socks Tribu. 75 %  villa, 25 % polyamidi. Kulutus 130 g.

Puikot no 2½.

Ohje: Suuri Käsityölehti 3/2009.

Raidoitus ei osunut ihan kohdilleen. Aluksi kyllä, mutta ensimmäisen sukan neulos on tiukempaa, joten siinä raitojen osumattomuuden syy. Se ei haittaa, sukat on kivat. Ohuen kuminauhan aion pujotella tuonne varren päähän. Pysyy varmemmin ylhäällä. Sukkahousujen päällä nämä pysyy kyllä, mutta ilman meinaa kävellessä valua. Olen joskus hätäratkaisuna sitonut jotkut narut tai nyörit tuonne ylös, että pysyvät. Kerran jopa lahjanarua kun muuta ei ollut saatavilla ja hermostutti nykiä sukkia ylös joka viidennen askeleen jälkeen.

helluntaipuvusto2.jpg picture by pupupossu

Tuli kivat vaatteet. Kuvaamisen jälkeen lähti kyllä suuri osa noista pois. 29 asteen lämmössä villaiset polvisukat ei ole parhaat. Eikä edes bolero. Tai musta pitkähihainen pusero.