Olen vihdoinkin saanut siivottua ja järjestettyä vauvan huoneen ja ompeluhuoneen. Järjestelyiden välillä olen levännyt ja käynyt äitiä katsomassa ja neulonut. Suunnilleen näin on mennyt neljä päivää. Ja tietty käynyt kerran neuvolassa ja kerran äitipolilla.

Villatakki on puikoilla tällä hetkellä. Se ei tässä ihan lähipäivinä kuitenkaan valmistu. Vaikka nyt haluaisin sen nopeasti neulottua kun Ullassa oli monta kivaa juttua, mitä voisi seuraavaksi tehdä. Ja kaikki ne kivat haluaisin aloittaa heti.

IMG_7354.jpg picture by pupupossu

Perjantaina olin illalla huovutuskurssilla. Eikä mennyt kovin hyvin. Jatkoin kastemekkokankaan tekemistä ja tein sellaisen mokan, että käytin huovutuksen apuna ruskeaa ulkoilupukukangasta, mikä päästi väriä. Villa ei värjääntynyt, mutta silkistä tuli likaisen haalean ruskeaa. Kyllä harmitti. Kaiken lisäksi illalla selkää särki ja supistuksia tuli vähän väliä, nilkka turposi ja rannetta pakotti. Melkein jo päätin jättää kurssin kesken. Mietin koko kotimatkan mitä tekisin. Ei tuntunut yhtään siltä, että jaksaisin aloittaa uudelleen alusta koko isoa kangasta. Se kankaan lähtökoko kun ei ole mikään ihan pieni ja siinä joutuu venyttelemään ja koukkimaan ja hikoilemaan ja vääntämään ja kääntämään ihan liikaa mun tällä hetkellä olevaan kuntoon nähden.

Aamulla kangas näytti kuivuneena kuitenkin ihan hyvältä. Joten se ei mennyt piloille täysin vaan sitä voi käyttää hyvin johonkin muuhun kuin kastemekkoon. Ja voihan sen vielä värjätäkin, jos tästä väristä ei mitään keksi. Ja muutenkin olo oli aamulla ihmeen reipas ja hyvä. Ainakaan mitään paikkaa ei enää särkenyt. Paitsi selkää ihan vähän.

IMG_7360.jpg picture by pupupossu

Joten menin myös tänään huovuttamaan ja sain tällä kertaa onnistuneen kankaan. En käyttänyt huovutuksen apuna enää kangasta vaan ihan tavallista kuplamuovia. Puolivalmis kastemekkokangas on nyt pesuhuoneessa kuivumassa ja odottamassa jatkokäsittelyä.

IMG_7357.jpg picture by pupupossu

Teen tästä ohuthuovasta valmistettavasta vaatteesta vielä tarkemman selostuksen eri työvaiheineen sitten kun kaikki on täysin valmista, joten tällä kertaa ei vielä tarkempia selityksiä. Mutta eiköhän tuo ihan lähiaikoina valmistu :O)