Vapputunnelmia

Paistoin elämäni ensimmäisen kerran munkkeja. Sima ei ole vieläkään valmista. Ilmapalloja on lattiat täynnä. Serpentiini on vielä rullalla. Ja vappunenä on. Nuhatauti on silti kai jo voiton puolella.

Vappuaattona kävin kampaajalla. Ostin Toivolle pienen folioilmapallon. Istuttiin Lahden torilla auringossa kahvilla ja letulla. Ostin kaavapaperia. Kangaskaupassa oli hiljaista. Ostin ison kasan vaatteita itselle ja Toivolle.

Vappupäivänä käytiin jälleen Lahden torilla. Tungosta oli. Toivo nautti torikäynnistä nukkumalla. Ostettiin tuuliviiri. Syötiin eväät penkillä.

IMG_7233.jpg picture by pupupossu

IMG_7250.jpg picture by pupupossu

IMG_7265.jpg picture by pupupossu

Viikonloppuna pihatöitä. Munkkien syöntiä. Siman valmistumisen odottelua. Äidin luona käyntejä. Kissatappeluiden estämistä. Toivon serkkupojat kyläilivät ja saivat aikaan vain yhden tappelun. Neulomista. Kirpputorien kiertelyä. Jo kuukausi sitten valmistuneiden vaatteiden kuvaamista.

Kirpputorilöytöjä

Kirpputorilöydöt olivat runsaat tällä kertaa. Itselle musta pellavahame, nahkalaukku, metallisia vuokia - isoja ja pieniä, vanha konvehtipurkki, muovihelmet, emalikuppi ja kuvakirja askarteluun. Toivolle muumivuoka, muovimukeja, emaliastioita, kirjoja ja Kiinassa asti valmistettuja pieniä muovisia eläimiä. Muovieläimet ovat olleet kovassa suosiossa.

 

kirpputorilta.jpg picture by pupupossu

Ompeluksia

Keltainen mekko on pellavaa. Kangas Eurokankaan palalaarista ja kaava oma. Helmaan ja ylös eteen ompelin kankaasta leikattuja kolmioita, jotka rispaantuvat kivasti käytössä. Mekko on kuvassa kovasti ryppyinen, sillä se on ollut käytössä viimeiset pari viikkoa melkein yötä päivää. Nyt jo pesty ja silitystä odottamassa.

keltainenmekko2.jpg picture by pupupossu

keltainenmekko1.jpg picture by pupupossu

Kurahousut Toivolle. Kankaana vanha vahakangaspöytäliina. Kaava laatikon pohjalta löytynyt pikkupoikien housukaava. Jostain vanhasta vaatteesta leikattu pesulappu on kiinnitetty housujen takapuolelle, että näkee nopeammin, kuinka päin housut puetaan. Näitä ei ole vielä tarvittu. Jospa tulisi kuiva kesä, ettei olisikaan niin kovin käyttöä. Samasta kankaasta ompelin vielä autoon 'potkimissuojan' turvaistuimen eteen. Se on edelleenkin kuvaamatta.

kurahousut.jpg picture by pupupossu

 kurahousujenlappu.jpg picture by pupupossu

Viitta on harsopellavaa. Kangas Tampereen käsityömessuilta Raijan aitan osastolta ostettu. Viitan ompeluohje samalta osastolta samalta Raijalta. Tämä on ihana. Ja valmistui jo viime vuoden puolella.

viitta.jpg picture by pupupossu

Oranssin mekon kaava on kirjasta Ihanat mekot ja tunikat. Kangas Eurokankaasta. Puuvillaa. Kirjan japanilainen mitoitus on hiukan erilainen ja eksoottinen kuin suomalainen. Sopii minulle, sillä kaikki kaavat on tehty lyhyille ihmisille.

oranssimekko.jpg picture by pupupossu

Mekkojen mallit yms. näkyisi paremmin, jos vaatteet olisivat päällä eikä roikkuisi henkareissa. Mutta näin ne tuli ainakin kuvattua ja blogattua. Ensi kerralla lupaan kuvata nopeammin ja pukea valmistuneet vaatekappaleet päälleni.

Niin ja vappuasu. Se on edelleen kankaana tuvan pöydällä. Vappusukat kyllä valmistuivat. Mutta oli sen verran lämmintä, että en laittanut villaisia polvisukkia jalkaani edes yöllä. Vappuasu siis muuttukoon äitienpäiväasuksi. Ainakin vuonna 1995 äitienpäivänä satoi lunta.