Kiitos paljon osanotosta. Asiat ovat jo lähteneet rullaamaan eteenpäin äidin osalta. Mutta niin surullisesti kuin vuoden ensimmäinen viikko alkoikin - oli viikon päätös ihana.

IMG_1052.jpg picture by pupupossu

Meille tuli olo-ilo, vauvapullukkaa muutama kilo. Se nauraa pelkillä ikenillä ja tarttuu tukkaan hyppysillä.

Meille tuli ilo-olo, oma talvipesäkolo. Siellä ollaan tällä hetkellä, maitotien eväsretkellä.

Kirjasta Puolukkavarvas.

Lauantaiaamuna tuli lapsivedet. Sairaalaan. Siellä koko pitkä päivä. Ei halunnut syntyä laskettuna päivänä vaan sinnitteli puolen yön yli. Vaikka synnytys oli pitkä, kesti ponnistusvaihe jotakin neljä minuuttia. Ja sieltä se tuli. Napanuora kahteen kertaan kaulan ympärillä ja kahteen kertaan vartalon ympärillä ja sellaisessa solmussa, ettei kukaan paikalla olleista neljästä kätilöstä ollut koskaan nähnyt. Käskivät miehen kuvaamaankin sen. Kuvaa siitä verisestä klöntistä en nyt kuitenkaan tänne laita, vaikka hienoltahan se tuntui kun vauva oli jo kohdussa aloittanut neulomisharrastuksen.

IMG_1007.jpg picture by pupupossu

Tyttö syntyi 100110 klo 0.25. Painoa 3120 g. Pituutta 49 ja puoli senttiä. Peikkotukka.

IMG_1046.jpg picture by pupupossu

Sairaalassa olin synnytyksen jälkeen vielä kolme päivää, koska vauvalta löydetiin sydämestä sivuääni. Mikä sitten onneksi todettiin vain vastasyntyneillä avoinna olevaksi ductukseksi, joka meni tällä vauvalla umpeen vain hiukan viiveellä.

Pahinta siellä sairaalassa olemisessa oli tietenkin ero Toivosta. Kun oli ensimmäistä kertaa tällaista yön yli laatua olevaa. Ja vielä useamman yön. Vaikka sairaala oli kieltänyt synnyttäneiden osastolla vierailut, sai siellä onneksi käydä lapsen isä ja sisarukset. Se lievitti hiukan tuskaa.

IMG_1040.jpg picture by pupupossu

Toivon suhtautuminen uuteen tulokkaaseen on vielä hakusessa. Silittelee päätä ja ihastelee pieniä sormia. Tulee murheelliseksi kun vauva itkee. Samalla on hyvin mustasukkainen. Äiti ei kuuluu pontevasti kun aloitan imettämään vauvaa. Silti käy kesken imetyksen useita kertoja halaamassa minua ja silittämässä vauvaa ja antamassa pusuja kummallekin. Odottaa vauvasta leikkikaveria, mutta vauva ei kun sanon vauvan lainaavan sitten Toivon leluja.

IMG_1028.jpg picture by pupupossu

Vaaleanpunaisen hyökkäyskin meille on jo alkanut. Tosin vielä aika hillitysti.

IMG_1056.jpg picture by pupupossu

Olo on menetyksestä huolimatta nyt onnellinen. Meillä on suloinen ja hyvin Toivon näköinen Tyttö. Ja niin pieni isoveli - ihan vauva vielä sekin. Maidon tuoksua. Vauvan tuoksua. Vauvan kakan tuoksua. Sen isommankin vauvan kakan hajua tuoksua. Ja nyt joku pystyy pesemään omat varpaat. Ja syö parin minuutin päästä homejuustoa.