Olen ollut muutaman päivän aika pahantuulinen - johtuen liikkumisen hankaluudesta ja täydellisestä kyllästymisestä kainalosauvoihin ja kipsiin. Toissapäivänä ystävä kävi kahvilla ja se kyllä osui hyvään kohtaan ja huonotuulisuus hävisi. Kunnes eilen olin koko päivän lasten kanssa kotona ja ne tekivät kaikki mahdolliset ärsytystemput ja taas olen huonolla tuulella. Ärsytystä lisää se, että on satanut runsaasti lunta enkä pääse ulos. Ja se, että Lahdessa avataan joulukylä enkä pääse sinne heti. Ja se kun suihkun aikana käytettävään muovipussiin oli tullut reikä ja eilen illalla kipsi ui siinä vedessä ja sen jälkeen kutisi ihan hirveästi. No. En nyt keksi enempää valittamista. 

Mutta kivaakin on luvassa. Tänään siivoan lasten kanssa yhdessä lastenhuoneen. Lajitellaan kaikki lelut: rikkinäiset pois ja jotain kierrätykseen kun on joulukin tulossa ja sen mukana varmasti lisää lelulaatikoiden täytettä. Etukäteen tiedän, että lajittelu on kivaa puuhaa ja tulen siitä tulee hyvä mieli meille kaikille. Ja kaikkein parasta on se kun pois laitettavien lelujen joukossa on se kaikista leluista raivostuttavin eli palapelikirja. Tiedättehän kirjan, jossa on viisi eri palapeliä, joista yksikään ei pysy paikoillaan ja palaset kiinnittyvät huonosti ja sekaantuvat toisiinsa. Inhoan sitä. Ja nyt se on menossa kirpparilaatikkoon :D

Ja tämän lisäksi vielä askarrellaan joulukortit Toivon kanssa. Se on kivaa. Tiedän. Olen luvannut joillekin, etten tee kortteja itse. Olen myös luvannut joillekin, etten lähettäisi kortteja ollenkaan. Kaikenlaisia korttilupauksia sitä onkin tullut tehtyä. Vaikka vieläkään ei tiedä, mikä se lopullinen tilanne on.

***

Vuosi sitten tein joululahjoiksi kissanruokapurkeista tuikkulyhtyjä. Onhan ne aika rumia, mutta helppoja piilottaa puutarhaan ja unohtaa jonnekin pensaaseen. Askartelutarvikevarastosta löytyi yksi valmiiksi reikäinen ja ruostunut purkki viime vuodesta, josta askartelin säilytyspurkin. Tuikkua en tuohon laita palamaan, mutta siinä voi säilyttää vaikka kuvassa näkyviä salaattiottimia.

Reiät on tehty vasaralla ja naulalla. Ohuesta rautalangasta tein ripustuslenkin ja pohjaan kiinnitin kristallin. Nyt se roikkuu keittiön kattotelineessä, mutta jossain vaiheessa siirrän sen ulos ruostumaan.