"Halloo, halloo, halloo täällä sairaala.
Nyt on sitten lapsi teidän perheessä!"
Autot kaasuttivat sinne nuolena:
moottoripyörä lojui sängyssä!
Autot oli ihmeissään, mut lääkäri
hymyili ja sanoi: "Sille antakaa
samaa ruokaa, jota syötte itsekin,
niin se kasvaessaan neljä pyörää saa."

M.A. Numminen: Auto synnyttää

Hiukan on takkuisesti alkanut tuo Tyynen kiinteiden syöminen. Ei sen takia, etteikö Tyynelle kelpaisi sama ruoka kuin muille, vaan minun laiskuuttani. Ei ole oikein jaksanut panostaa tuohon vauvan ruokailuun kun noiden helteiden aikana on tuo omakin ruokailu ikävä kyllä ollut melkoisen einespainotteista. Tosin vasta eilen sain ahaa-elämyksen, että onhan noille vauvoillekin valmiita purkkiruokia ja myös Toivo söi niitä aina retkillä ja matkoilla ja joskus kotona. Plus että meidänkin jääkaapista muutama purkki ja purnukka vauvan einestä löytyi. Mutta äly ei riittänyt siihen, että voihan niilläkin aloitella ruokailun. Eli kun me muut söimme einestä olisi Tyynekin voinut syödä sitä. Samaa ruokaa jota syödään itsekin.

tyynejaparsakaali.jpg

Ilmat ovat hiukan viilenneet, eikä tarvitse nyt kuitenkaan einestellä. Tänään se sama ruoka meillä oli parsakaali. Toivo tykkää siitä kovin, Tyyne ei eli kuvassa valheellinen ilme - se oli ehkä lähinnä poseeraamista kameralle. Vaikkakin suuttumus oli kova kun vein viimeiset parsakaalin palat kädestä ja aloin putsata tyttöä. Ruokalappu olisi hyvä muistaa aina laittaa. Niitä tarvisi olla vaan enemmän, että riittää.

tyynejatoivoruokaileeparsakaalia.jpg picture by pupupossu

Oho, eihän niillä ollut kummallakaan ruokalappua. Toivo ei sentään sotkenut itseään.

Tyyne liikkuu edelleenkin ryömimällä. Nyt jo melkoista vauhtia. Pakkohan se oli lähteä kunnolla liikkeelle, että pysyy isoveljen mukana. Konttaa ei, seisomaan nouse ei, seiso ei. Vaikka onkin ihan pössiksessä kun pidellään seisoma-asennossa. 

Harjoittaa kummallista akrobatiaa lattialla. Konttausasennossa ja kylkiasennossa. Istumaan menee lattialla vinosti käsiin nojaten. Ihan suorassa ilman tukea ei vielä istu muualla kuin sylissä ja syöttötuolissa.

tyyneistuu.jpg

tyynelattialla.jpg

Autossa matkustaa vielä vauvakopassa, mutta sunnuntaina saadaan lainaksi isompien istuin ja sitten siirto siihen. Vihdoinkin pääsee kopasta eroon. Se on ainoa asia mitä oikeasti odotan vauvan kanssa tapahtuvaksi. Syynä on vain itsekkäästi se, että tulee tuohon ennestään ahtaaseen eteiseen edes vähän lisää tilaa.

Päiväunirytmi on hiukan jo rytmittynyt. Tyyne nukkuu 2 - 3 kertaa päivässä ½ - 1½ tuntia kerrallaan. Ei mitään maratooniunia. Yöunet kestävät 10 - 12 tuntia 0 - 2 lyhyen maitohörpyn kera.

Ja joskus nukkuu jopa samaan aikaan veljensä kanssa. Kuten tänään.

tyynejatoivounilla.jpg

Hampaita taitaa olla jo kuusi. Eikä kukaan muistanut varoittaa, että vauvan hampaat ovat teräviä!

tyynemekossa.jpg

Tyyne täytti tänään seitsemän kuukautta - samana päivänä kun kummitädillä on synttärit. Onnea kummallekin <3