Järkyttävä, melkein kolme viikkoa rauhassa kasvanut nurmikko, on nyt vihdoin ajettu ja siistitty. Leikkuujätettä tuli niin paljon, että piti ihan haravoida. Ja kelaleikkuria työnnellessä tuli hiki. Kotiloita löytyi tietty runsaasti pitkäksi kasvaneesta heinästä ja kotilonkeräysämpärikin hajosi tänään (liian kovasta käytöstä?). Täytyy jatkaa loppukesä maitotölkkien avustuksella.

Kaikenlaista kivaa kukkii nyt ja muutenkin on tosi vehreää ja vihreää. Pihalla ei ole nyt mitään nyppimistä tai kaivamista ja se on aika erikoista. Tai kasvimaan alue kyllä kaipaisi jotain muutosta, koska en ole siihen tyytyväinen vieläkään. Mutta taidan tehdä sen kunhan tulee vähän viileämpää.

Olen keräillyt puutarhamarjoja ja säilönyt niitä ja se touhu jatkuu edelleen. Tänään aion jopa laajentaa reviiriä sen verran, että poikkean lähimetsään asti mustikoita hakemaan.

Kuvissa on daalia, malva ja kaukaasiankirahvikukka.

9366851027_c8380bb076.jpg

9366850917_a303e1d5f3.jpg

9366850973_1f3db9b2c5.jpg

Rakensin ja asensin miehen avustuksella köynnöstelineen. Koska pihatie siirtyi uuteen paikkaan, ei rajalle voi istutella mitään kovin leveitä alueita ja suureksi kasvavia pensaita, että mahtuu vielä autollakin ajamaan. Siksi istutin näkösuojaksi muutaman köynnöksen ja ne tarvitsivat tukea. Tosin siipiköynnös ja koreaköynnöskuusama ovat vähän arkoja ja niiden selviytyminen on epävarmaa, mutta kokeillaan. Laitan sitten jotain muuta, jos nuo eivät menesty. Tuohon tarvisi kyllä vielä jotain muutakin näkösuojaa, mutta en oikein meinaa keksiä mitä laittaisin.

Teline on tehty laajennusosan jäännöspuusta ja jäännösraudoitusverkosta ja jäännösmaalista. Siitä tuli mielestäni oikein hyvä ja naapurin rakennelmat sun muut jäävät hyvin sen taakse peittoon, kunhan köynnökset kasvavat.

9366850753_57081aa5fe.jpg

Talon laajennus on laajentunut tuvan puolelle ja tämä näkyy ulos saakka. Tupaan on ilmestynyt uusi ikkuna ja vanha pikkuikkuna on vaihtunut oveksi. Ovesta pihalle kulkeminen tapahtuu vielä tikapuiden avulla ja terassi siihen eteen tehdään vasta ensi kesänä. Mutta parasta on se, että ovi on siinä jo. Ja ikkuna. Seuraavaksi vähän lisää koolauksia, eristystä, levytystä, tasoitteen levittämistä, hiomista, katon paikkausta, katon maalausta, lattian hiomista, lattian maalausta, putkitöitä, sähkötöitä ja mitä kaikkea. Valmista on ennen kuin huomaakaan.

9366850829_c5770896a2.jpg

9366851081_fab6fe16b7.jpg