Koska Toivo täytti sunnuntaina 5 kuukautta. Ja tänään oli neuvola.

IMG_9733.jpg picture by pupupossu

Kehitys menee kuten pitääkin. Ainakaan ei neuvolassa tullut sanomista. Meillä on hyväntuulinen ja touhukas vauva. Joka ruokailee tiheään ja sen kyllä painossa huomaa. Paino nyt yli kahdeksan kiloa. Syntymäpaino on melkein nelinkertaistunut. Eli hörppyä on Toivo ottanut ja ahkeraan.

Perunaa ja banaania on myös vähän maisteltu. Ei niistä ainakaan vielä ole tullut suosikkiruokaa. Mutta kuvitelkaa itse: kuiva keitetty peruna höystettynä tipalla maitoa. Ei mausteita. Ei maistuisi minullekaan. Vaikka perunanviljelijän tytär olenkin.

IMG_9919.jpg picture by pupupossu

Neuvolakorttiin tuli tällä kertaa tällainen teksti. Upeasti etenee kasvu edelleen, pieniä sosekokeiluita rintamaidon lisäksi. Kääntyy näppärästi vatsalleen, ottaa lelua käteen innostuneena. Seurailee ympäristöä aktiivisena. Näitä tekstejä on vaan niin kiva lukea jäljestäpäin. Tosin ei se kääntyminen nyt ihan joka kerta niin näppärää ole. Etenkin vaipan + villahousujen kanssa se on melkoista vääntöä ja punnerrusta. Mutta kääntymistä kuitenkin.

IMG_9888.jpg picture by pupupossu

Kääntymisen lisäksi tuntuu Toivolla olevan kova halu liikkeelle pääsyyn. Ja siitä sitten tulee herkästi kiukku kun ei liikettä tapahdu. Vaikka kova on yritys. Vatsalla ollessa jalat vispaavat ihan hurjana ja peppu nousee ylös. Kädet eivät vaan vielä ymmärrä mitä pitäisi tehdä. Minusta sillä eteenpäin menemisellä ei ole kiire. Kyllä ehtii vielä.

IMG_9756.jpg picture by pupupossu

Noiden motoristen taitojen lisäksi on Toivo oppinut viiden kuukauden ikään mennessä nauramaan, selittämään ja päristelemään. Nauru on sellaista hassua hohottelua ja päristäessä kuola lentää naapuriin asti. Siihen selittämiseen vastailen usein, vaikka en tiedä yhtään mitä Toivo niillä jutuillaan tarkoittaa.

IMG_9912.jpg picture by pupupossu

Meillä on nyt hyväntuulinen, hymyilevä, naurava ja ihana vauva. Ja voi kun se on jo niin iso. Terveydenhoitaja kysyi, että mahtaako itkeä koskaan. Kyllä itkee. Melkein aina kun puetaan ulkovaatteita päälle. Ja yöllä joskus herätään pahaan uneen. Niin ja se tänään terkalla saatu rokotuspiikki toi oikein isot kyyneleet silmiin.

IMG_9841.jpg picture by pupupossu

***

Käsitöitäkin olen tehnyt. Ostettiin viime viikolla kolme uutta tyynyä. Niissä oli aivan liian paljon täytettä. Olen tyhjentänyt tyynyistä täytettä pois ja ommellut saksitut reiät umpeen. Oikein ompelukoneella.