Minä ja Kimmo tehtiin siis matka Espanjaan Costa del Soliin 3. - 10. maaliskuuta. Tarkempi paikka oli Torremolinos ja siellä Carihuelan alue. Ja syy juuri tähän matkaan oli se, että meidän kaksi ystävää on ollut Espanjassa talvea paossa ja me matkattiin heitä tapaamaan. No, tehtiin me muutakin. Kaikesta tästä seuraavassa mahdollisimman lyhyesti vaikka pitkä kertomus onkin.

1. päivä.

Lento oli myöhässä noin 1½ tuntia, mutta lähti kuitenkin jo aamupäivällä ja perillä Malagan lentokentällä oltiin neljän maissa iltapäivällä paikallista aikaa. Sieltä bussilla pienen pieneen hotelli Florekseen. Hotellissa ei ollut vastaanottoa ja huoneistojakin vain kuusi. Mutta siivous toimi hienosti ja joka päivä. Muutenkin kiva pikku hotelli ja hyvällä paikalla. Tykättiin.

Kun saatiin tavarat paikoilleen ja pienet pesut siinä tehtyä niin lähdettiin heti kävelemään ja etsimään ruokapaikka Carihuelan rannalta. Ravintolan etsiminen kuulostaa ehkä vähän pöljältä paikassa mikä on ravintoloita pullollaan, mutta koska minä syön kasvisruokaa ja jotain kalaa niin ongelma on heti valmis. Löytyi kuitenkin sopiva ja uskalsin maistaa mustekalarenkaita. Hyviä oli, mutta kumisia. Ei niistä mitään lempiruokaa tullut. Nälkä lähti kuitenkin.

Ruokailun jälkeen mentiin ystävien luokse kylään paikallisbussilla. Carihuelasta Benalmadenaan kulkevat bussit no 110 ja 120 melkoisen tiheään. Matkan hinta oli yhdeltä 1,05 euroa - ei kovinkaan kallista :)

Ystävien luona vietettiin sitä alkuiltaa ja siitä sitten innostuttiin lähtemään baareja kiertelemään Torremolinokseen. Ilta oli mukava ja kesti myöhään. Nähtiin myös kuunpimennys. Kuva on huono, mutta kyllä se puolikas kuu siinä on :O) Enkä halunnut laittaa tähän niitä tyhjien oluttuoppien kuvia. Ettei tule väärää käsitystä!

443146.jpg

2. päivä

Aamulla nukuttiin pitkään. Minulle ei alkoholi sovi edes pienissä määrissä, joten kovin suuren osan päivästä vietin sängyssä. Aamupäivän ja iltapäivän. Yritettiin siinä jossain vaiheessa päivällä käydä kävelyllä, mutta tuli vaan tosi huono olo. Nukkuminen onneksi helpotti oloa ja illala olin jo toinen ihminen.

443158.jpg

Illalla siis käveltiin  ystäviemme kanssa rantakadulla ja Benalmadenan satamassa. Ja mentiin ajoissa takaisin hotellille.

3. päivä

 

443160.jpg

Tehtiin ystävien kanssa retki läheiseen Mijaksen kaupunkiin - vai kyläkö se oli? Hieno paikka kuitenkin. Turisteja siellä oli kyllä (siis niinhän mekin), mutta ei sellainen paikka missä on pelkkiä turisteja kuin esimerkiksi Carihuela. Mijaksessa oli hieno kirkko, jossa käytiin sekä kaunis puisto, josta oli hienot näköalat. Muutenkin koko pieni paikka oli jollakin tavalla viehättävä. Juotiin siellä kahvit ja lähdettiin bussilla alaspäin rannikolle. Tänne meni bussi no 121 ja maksu oli 1,20 euroa/suunta.

443159.jpg

Tämän retken jälkeen minä ja Kimmo jatkettiin matkaa kahdestaan kohti Torremolinoksen keskustaa. Hiljaista siellä oli tietysti kun oli siestan aika. Siesta tuntuu tällaisesta lomailijasta tylsältä koska melkein kaikki paikat ovat kiinni: museot, näyttelyt, nähtävyydet, kaupat... Onneksi ei sentään kaikki ravintolat. Syötiin siinä San Miguelin kävelykadun varrella ja nautittiin auringosta. Sieltä käveltiin taas rantaa pitkin vähäksi aikaa hotellille.

443166.jpg

Illalla meillä oli treffit ystävien kanssa jälleen satamassa. Käveltiin aallonmurtajalle ihastelemaan kissoja, maisemia ja juomaan yhdet oluet. Ei siellä mitään ravintolaa ollut - meillä oli ihan tavalliset pussikaljat.

443171.jpg

Aallonmurtajalla oli paljon kissoja. Eikä mitenkään huonon näköisiä kulkukissoja vaan pullukoita kavereita. Niitä ruokittiin siellä. Huomattiin myös useilla kissoilla korvissa samanlaiset isot lovet. Koska meillä ei ollut asiasta mitään tietoa, tehtiin omat johtopäätökset ja päätelmät: Kissat on kenties Torremolinoksen kaupungin merkitsemiä ja leikkaamia. Siellä oli selvästi muutama leikattu tyttökissa - ne tunnistaa niin hyvin roikkuvasta mahapussista. Eikä nähty ensimmäistäkään kollia. Oli miten oli. Kissat ainakin pitävät rotat poissa satamasta.

443164.jpg

4. päivä

Aamulla herättiin aikaisin ja käveltiin rannassa kun siellä oli vielä varsin hiljaista. Paikalliset kalastajat selvittivät verkkojaan ja oli mielenkiintoista seurata minkälaista saalista sieltä tuli. Varsinkin sen jälkeen kun näki niitä mustekaloja ei enää tehnyt mieli syödä niitä friteerattuinakaan.

443174.jpg

Seuraavaksi mentiin ystävien kanssa paikalliseen lintupuistoon. Eli puistoon missä oli paljon lintuja: puluja, sorsia, kyyhkysiä, ankkoja, kanoja, kukkoja, riikinkukkoja ja kai monia muitakin. Monilla kanoilla oli tipupoikue :O)

443229.jpg

Nähtiin myös mustavalkoinen rotta. Pelkäsin kovasti, mutta se ei hyökännyt kimppuun :O)

Kahdestaan miehen kanssa mentiin puistokäynnin jälkeen taas bussilla Mijakseen. Paikka vain jäi jotenkin niin mieleen ja oli hauska. Ja se todettiin tällä toisellakin käynnillä. Täältä taidettiin tehdä myös matkan parhaat ostokset. Siellä kun oli myös muitakin putiikkeja kuin vain niitä perusmatkamuistoliikkeitä mitä muuten oli joka paikka pullollaan. Toki kyllä sellaisissakin käytiin.

443235.jpg

Mijaksessa oli myös mahdollista ratsastaa aaseilla. Ratsastus kyllä olisi kiinnostanut, mutta koska minulla oli päällä hame, se jäi väliin. Ehkä sitten ensi kerralla. Tai jossakin muualla. Kyllä sitä on kuitenkin joskus päästävä kokeilemaan.

443237.jpg

Syötiin myös päivän lounas tässä pikku kylässä. Ei ollut tosin mikään kovin erikoinen ruoka. Aina ei voi osua hyvään ravintolaan.

5. päivä

Tälle päivälle olimme ostaneet ystäviemme kanssa bussiretken Gibraltarille. Gibraltarhan on Iso-Britanniaa - sattuu vain sijaitsemaan Espanjassa. Jo bussimatka oli melkoinen elämys. Sadan kilometrin matka kesti reilusti yli kolme tuntia, mutta koko matkan ajan oli jotain näkemistä. Tämä oli matkan ensimmäinen ja ainoa päivä kun vähän satoi vettä ja oli hiukan viileämpää. Ei varmaan kuitenkaan paljoa alle 20 astetta.

443248.jpg

Ihan ensin Gibraltarilla käveltiin siinä keskustan ostoskadulla ja katseltiin miten kallista joka paikassa oli. Ja kun se oli vielä sellainen ostosmatka millä sinne mentiin. Kaikki oli reilusti kalliimpaa kuin Suomessa. No, ei meillä ollut mitään erityistä tarkoitusta sieltä mitään ostaakaan, mutta ihmetellä silti saa!

Gibraltarin reissun tärkein kohde oli kuitenkin pääsy sinne vuorelle apinoita katsomaan. Gibraltarin magottiapinat ovat ainoita luonnonvaraisia apinoita Euroopassa ja varmasti paikan suurin nähtävyys. Ensin kuitenkin pääsimme ihastelemaan kissanelikkoa syömässä. Näillekin oli joku antanut raksuja.

443238.jpg

Ja sitten ne apinat. Niitä oli joka paikassa. Ja ne hyppivät joka paikkaan. Aivan suloisia.

443251.jpg

Olimme miehen kanssa ottaneet sellaisen kalliin taksimatkan tänne vuorelle ja siihen sisältyi myös käynti tippukiviluolassa ja paikallisten asukkaiden sodan aikana kaivamissa luolastoissa. Ja tietenkin käynti huipulla. Mutta se varsinainen kiertoajelun huippu oli kun apina tuli olkapäälle. Tai oikeastaan pään päälle.

443240.jpg

Tästä tuli sitten sellainen apinan haju päähän. Kai joku tietää mille apina haisee. Mutta olipa hauskaa :D Taksikuskit houkuttelivat noita apinoita ihmisten käsivarsille. Minulle ja Kimmolle kävi siis noin, että ne tulivat pään päälle. Ja Kimmoon se apina kai sitten myös ihastui koska hyppäsi myös ihan omatoimisesti istumaan niskaan. Siitä sai hyvät naurut :D

443245.jpg

Kotimatka ei kestänyt enää kuin vähän yli kaksi tuntia. Liekö ollut myötätuulta :O) Illalla käytiin vielä kahdestaan syömässä tosi herkulliset pitsat lähikuppilassa. Eli löytyi tällä matkalla myös yksi hyväkin ravintola!

6. päivä

Tämä oli taas retkipäivä. Sellainen kaupunkilomapäivä. Minä ja Kimmo lähdettiin jo melko varhain bussilla käymään Malagassa. Matka maksoi 1,20 euroa ja bussilla numero 110 pääsi sinne. Mentiin päätepysäkille saakka. Sama päätepysäkki oli myös se paikka mistä lähdettiin takaisin päin.

Malagassa vierailtiin ensimmäisenä 1700-luvulta peräisin olevassa katedraalissa. Oli tosi vaikuttava paikka kuten kirkot ja katedraalit yleensä.

443366.jpg

Jokunen vuosi sitten avattu Picasso-museo oli vuorossa seuraavana. Mitäs tästä nyt sanoisi. Jos pitää Picasson töistä niin kannattaa ehdottomasti käydä. Minä pidän. Ja vaikka ei pitäisikään, silti kannattaa käydä. Sisäänpääsymaksu oli vain 6 euroa.

Tämän jälkeen pikainen käväisy Picasson syntymäkodissa. Se vierailu oli myös halpaa kuin saippua - vain euron. Ja sieltä sai vielä hienon opasvihkosen, jossa on kerrottu kivasti Picasson elämästä kronologisessa järjestyksessä.

Tässä vaiheessa alkoi minun jalat kiukuttelemaan. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen ja ainoa päivä kun jalat olivat oikeasti kipeinä. Hyvä, että näinkin vähän. Siispä mentiin kahville aurinkoon ja pieninä palasina käveltiin eteenpäin. Katsastettiin ulkopuolelta roomalaisen teatterin rauniot. Käveltiin ostoskatu Marqués de Larios päästä päähän. Se ei todellakaan ole mikään pitkä.

443374.jpg

Ja sitten olikin taas siestan aika, joten mentiin syömään. Melkoinen kuppila tulikin valituksi. Tunnelma oli jotenkin sellainen työpaikkaruokalamainen. Ruoka oli kuitenkin melkoisen hyvää.

Malagan vanhan kaupungin kujien kätköistä löytyi yksi käsityöliike. Tosin se oli juuri sulkemassa oviaan siestan ajaksi. Tietysti. Mutta ehdin nappaamaan kuvan ennen ovien sulkeutumista. Napit olivat siellä suloisesti pahvilaatikoissa ja näteissä pinoissa. Kaupassa oli myös vähän kankaita ja lankoja ja muuta käsityötarviketta.

443370.jpg

Viimeinen nähtävyys Malagassa meille oli suuri kauppahalli. Kuten kauppahallit yleensäkin, tämä oli mielenkiintoinen paikka. Vihannesosasto, kalaosasto ja lihaosasto. Minä katsastin ainoastaan vihannespuolen. Kalan ja lihan haju ei houkutellut. Kaikki hedelmät ja vihannekset olivat siellä pinottu kauniisti järjestykseen. Myös mansikat.

443376.jpg

Vielä käväisy suuressa tavaratalossa ihmettelemässä jonka jälkeen nokka kohti kotia. Uni tuli hyvin illalla, sen verran rankka oli tämä päivä.

7. päivä

Benalmadenaan markkinoille ystävien kanssa mentiin tänään. Siellä sitten oli kaikenlaista tavaraa tarjolla. Sorruin ostamaan hameen ja puseron. Oltiin liikkeellä sen verran aamusta, että torilla ei vielä ollut kovin isoa tungosta. Kun lähdettiin pois, paikka pursusi ihmisiä.

443555.jpg

Markkinoilla pongasin yhden kojun, missä oli lankaa myynnissä. Ihan edullista olisi ollut - 1,50 euroa/kerä ja varmaan hintaa olisi saanut vielä siitäkin tingittyä. Mutta ... 100% akryyli ei houkuttanut ostamaan, joten langat jäivät torille.

443557.jpg

Markkinahumun jälkeen käytiin ystävien kanssa kahvilla ja sen jälkeen heidän asunnolle päivää viettämään. Saatiin siellä hyvää ruokaa - matkan parasta! Pelattiin korttia parvekkeella auringossa ja on kai turha sitä kertoakaan, että kuka ei taaskaan voittanut yhtään peliä!

443558.jpg

Korttipelit olivat harjoitusta illan kohdetta varten eli kasinolle vei illalla tiemme.

Sitä ennen minä ja Kimmo kävästiin hotellilla hiukan pynttäytymässä ja ehdittiin kävellä taas pieni hetki rannallakin.

443560.jpg

Kasinolla siis vietettiin viimeinen ilta. Kukaan ei voittanut mitään. Kaikki meni mitä peleihin laittoi. Mutta mukavaa oli. Varsinkin katsella kun rikkaat pelasivat - vaihtoivat tuollaisia viidensadan euron seteleitä pelimerkeiksi sikari sauhuten suupielessä :O)

Minä hävisin sen illan aikana vain 2,50 euroa. 

7. päivä

Viimeinen päivä. Nyyh. Aamu meni tietysti matkalaukkua pakatessa. Kun homma oli tehty käveltiin vielä kerran rannalla kun siihen oli mahdollisuus.

443561.jpg

Nähtiin kun joku täti vei pussillisen jotain-mitä-lie-ruokajämiä rannelle ja lokit tulivat parvena syömään. Näytelmä oli alle puolessa minuutissa ohi. Melkoisia ahmatteja.

443563.jpg

Ehdittiin vielä viimeisen tunnin aikana käydä bussilla Torremolinoksen keskustassa ostoksilla. No. Ostin neuletakin. Mustan. Se oli matkan viimeinen ostos jos ruokia ja juomia ei lasketa mukaan. Sitten lentokentälle ja kotimatkalle. Kotona oltiin illalla yhdentoista aikaan - paikallista aikaa :O)

***

Matka oli tosi kiva ja onnistunut. Matkojen pistytys kouluarvosanoilla 4 - 10. Meillä on kaikki matkat olleet vähintään 10. Jokunen 10½ sieltä myös löytyy. Tämä oli myös 10½ ja siitä iso kiitos meidän ystävillemme Espanjassa, joiden kanssa oli tosi mukavaa viettää aikaa. Nähdään taas :O) Kiitos myös auringolle ja merelle. Ja erityisesti kiitos apinalle, joka hyppäsi pään päälle :D