Sunnuntaina Toivo täytti neljä vuotta. Varsinaiset juhlat pidetään ensi sunnuntaina, mutta oma lahja annettiin jo. Ja koko päivänä Toivo ei leikkinyt millään mulla kuin sillä. Ulkonakin vain käväisi kun oli kiire takaisin junanradalla leikkimään. Suloista.

Tänään oli puolestaan neljävuotisneuvola. Kasvu menee tasaista tahtia. Metrin mitta on nyt ylitetty. Kaikki tehtävät Toivo osasi ja sai kehuja monelta eri alueelta. Ja mikäs se äidin mieltä enemmän lämmittää kuin se, että joku kehuu omaa lasta :D No. Jäykkäkouristuskurkkumätäpoliojamitähänmuuta -piikin antaminen kyllä sitten onneksi pudotti tämän äidin sieltä pilven päältä. Ei se piikin antaminen ole kuulemma helppoa kenellekään neljävuotiaalle ja joskus se täytyy jättää jopa antamatta. Toivolle se sentään saatiin. Ja tarra reippaudesta. Jos nyt karjumista, kiemurtelemista, potkimista ja lyömistä voi reippaudeksi sanoa.

Sitä hämmästyin ensin, ettei neljävuotiaan tarvitse ymmärtää kuin luku kolme, mutta tajusin kyllä heti, että voihan se lapsi osata laskea vaikka sataan, mutta on eri asia ymmärtää niitä lukuja.

Mutta oli kyllä mukava kuulla, että Toivo on motorisessa kehityksessä ynnä muussa käden taidon ja hahmottamisen osalla huomattavasti paremmalla tasolla kuin keskimääräinen nelivuotias. Perjantaina tulee kerhon täti Toivon synttärivierailulle ja sitten saan kuulla, että mitenkäs se sosiaalinen puoli.

Ja entä sitten minä. No hyvin menee. Olen neulonut itseltäni niskan kipeäksi. Tiedän kyllä mistä se johtuu. Yhtenä iltana neuloin ja katsoin samalla telkkaa pää kiertyneenä ja tiesin jo silloin, että tästä ei hyvää seuraa. Silti katsoin pää vinossa koko kolmetuntisen leffan loppuun. Että hyvää päivää vaan. Eikä ole edes mitään kovin kummoisia nämä viimeiset neulomissaavutukset. Tosin se millä niskakivun hankin olisi ihan hieno, mutta ei voi näyttää kun on joululahja. Sitten joulun jälkeen.

Niin ja pahoittelen kuvien huonoa laatua. Ekassa oli aika liikkuva malli. Tokassa oli kai sitten jäykkä malli.

Lapaset neljävuotiaalle

Lanka: Merino Superfine Le fibre nobili. 100 % merinovilla. Kulutus 30 g.

Puikot no 3.

Ohje: Peruslapanen Toivon mittojen mukaan.

Lanka oli ihanaa ja pehmeää neulottavaa ja nämä valmistuivat nopsaan. Edelleenkään en pidä peukalon neulomisesta, mutta tehtävähän nekin on.

Kämmekkäät

Lanka: Nalle. Kulutus 50 g.

Puikot no 3.

Ohje: Ullaneule/Rinsessakämmekkäät.

Nopsaan ne tuli nämäkin ja tuo malli on kiva ja helppo tehdä. Tässä ei tuo peukalokaan niin paljon ärsyttänyt kun ei tarvinnut tehdä loppuun asti. Lahjaksi menevät, mutta tekisi mieli itsellekin tehdä samanlaiset mustat. Ei vaan tuo mustan langan neulominen tähän aikaan vuodesta ole kivointa.

Ja sitten viimeisenä blogin viisivuotisjuhla-arvonnan tulos. Satunnaislukugeneraattori antoi voittoarvan kommentille 34 eli Sini - onnea :) Jotain palkintoa on luvassa jossain vaiheessa. Tämän vuoden puolella kuitenkin.