Mitä pidemmälle kevät etenee, sen enemmän aika käy kortille. Kääk! Pitäisi tehdä sisällä kevätsiivoa (aloitettu on jo ja tarkoitus ennen kesäkuun alkua saattaa loppuun), keittiöremontti vaatii osansa (mitään en ole sen eteen viikkoihin tehnyt), piha kutsuu ja uni myös. Käsitöitä ei ehdi tehdä :( Surkeaa. Blogia ei ehdi päivittää joka päivä. Surkeaa myös. Silloin sairaslomalla aikaa oli enemmän. Miksiköhän. Yhdeksän tuntia enemmän  - sen mikä menee työpäivään ja työmatkoihin. Plus vielä pari tuntia päälle mikä aika nyt menee päiväuniin. Pöh. Siltikin mieluummin käyn töissä. Eniten kai ottaa päähän tuo väsymys. No, nukutaan sitten.

Tässä kuussa käsitöiden osalta voi olla siis aika hiljaista. Tavoitteena on vain ja ainoastaan saada tuo hääpuku valmiiksi. Tai edes aloittaa sen tekeminen. Onhan siinä toukokuussakin pari päivää aikaa. Ja ainakin se lauantai sitten kun vihkiminen on vasta iltapäivällä ;O)

Kiitos kangaskehuista. Se kangas on kyllä ihanaa ja toivon, etten onnistu pilaamaan sitä. Olen kyllä yleensä hyvillä valmiilla kaavoilla onnistunut, joten ei siinä mitään suurta pelkoa ole. Kaavat ostin kangaskaupasta ja ne ovat merkkiä Stil. Puvun mallista kuva tulee tässä.

Kaava.jpg

Tarkoitus on tehdä tuo vasemmalla näkyvä setti eli jakku ja hame. Hameessa on lyhyt laahus ja ongelmakohdaksi saattaa muodostua se kun varmasti joudun lyhentämään mallia hiukan sillä olen itse kovin lyhyt. Ja varmaan teen myös tuollaisen topin, siihen pitää ostaa vielä kangas. Valmis puku pääsee kyllä näytille. Siis ei pelkästään kirkkoon vaan myös tänne blogiin :D

Seuraavaksi hiukan huono kuva merinovillanyyteistä. Värit ovat pääosin punasävyisiä, lilaa ja vihreää löytyy myös. Ne on ostettu huovutustarkoitukseen. Olen käyttänyt niitä lähinnä ohuthuovutukseen eli yhdistänyt merinoa sifonkiin, silkkiin ja sideharsoon - tehnyt niistä huiveja ja mekon. Suunnitelmiahan niiden käyttöön tietenkin on vaikka kuinka paljon, mutta sitä aikaa pitäisi nyt jostain saada.

Merinot.jpg

Lumikki haastoi minut kertomaan jonkin nolon tilanteen elämästäni. Tässä se on. Se liittyy minun tämän kevään aiheeseen eli nukkumiseen. Eikä ole mikään supernolo. Niitä en tänne kehtaisi laittaa.

Olin nuorena tyttönä (hih, nuorihan olen vieläkin, mutta siis tosi nuorena) töissä Upo kodinkonetehtaan postituspuolella. Siellä oli sellainen meininki, että joulun aikaan oli kova kiire ja postia kulki paljon, mutta heinäkuussa hiljeni niin, että töitä ei ollut kuin pariksi tunniksi päivässä. Kesä oli siksi tosi väsyttävää töissä. (seli seli) Siinä mun toimistossa eli postitushuoneessa oli pieni jääkaappi eväille ja iso nojatuoli. Nojatuolissa söin usein eväät. Kerran evästämisen jälkeen suljin silmät ja nojasin tuolissa taaksepäin ja nukahdin. Heräsin siihen kun pomo koskee hartiasta ja käskee heräämään. Nolotti. Pomo vain nauroi. Eli työpaikan sain pitää. Eikä tuo tainnut olla ainoa kerta kun nukahdin siihen tuoliin.

***

Pääsiäisenäkään en saanut lopulta oikein mitään aikaan. Tai sain, mutta meni vähän sähläämiseksi. Kun piti siivota mun työhuone aloinkin järjestämään kirjahyllyä ja selailemaan kirjoja. Kivaa oli sekin. Käytiin myös mun vanhemmilla munkkikahvilla. Arja-serkku oli tuonut jonain iltana meidän kuistille jättimäisen kassillisen vanhoja lehtiä: Kotivinkki, Koti ja keittiö, Kodin kuvalehti ja Kotiliesi. Niitäkin on täytynyt selata. Ja maanantaina puuhastelin pihalla kolme tuntia. Minkä jälkeen väsyneenä nukuin.

Tämä blogi saattaa lähitulevaisuudessa muuttua käsityöblogista uniblogiksi, jollei ala piristymistä tapahtumaan.