Uuden vuoden lupaus tavaroiden poitamisesta on toistaiseksi onnistunut. Kyllä varmaan tulee laitettua kiertoon sellaisiakin tavaroita ja vaatteita, joita myöhemmin kaipailee, mutta tavaraa on meillä niin paljon, että ihan pakko on luopua jostain. Ja aika paljosta.

Joulun jälkeisen viikon vietin tosiaan meidän alakerrassa ja siivosin. Koko alakerta oli lähinnä toiminut tavaroiden väliaikaisvarastona jo muutaman vuoden ajan. Ja koska sitä tavaraa alkoi sinne kerääntyä, ei mitään enää löytynyt.

Viikon ajan siivosin, mies hoiti lapsia. Ja tulosta syntyi. Monta laatikollista tavaraa lähti ja lähtee kirpputorille. Muutama kassillinen tuli myös ihan roskia. Mutta kaaos on nyt selätetty ja monta kadoksissa ollutta tavaraa löytyi. Ja muutama kadotettu huonekin. Nyt minulla on ehkä maailman paras ompeluhuone. Ainakin omasta mielestä. Ja meillä näytti olevan myös jonkinlainen pukuhuone pesuhuoneen yhteydessä :D

Ompelupöytänä minulla on ollut aiemmin vanha poljettava Singer. Se vaihtui kirpputorilta jo vuosi sitten ostettuun vanhaan museon toimistopöytään. Jossa on isot laatikot. Aivan mahtava. Laatikot olivat kuvanottohetkellä turvoksissa, mutta tänään menen täyttämään ne ompelutarvikkeilla ja kankailla.

Aivan ei huoneen värimaailma ole mieleinen. Puupintaiset kaapit ja hyllyt on tarkoitus maalata. Mutta aikataulu on noin kymmenen vuoden sisällä. Ompeluhuone on muutenkin remontin tarpeessa. Lattiamateriaali on tällä hetkellä jonkinlainen harmaaksi maalattu levy, eikä seinien tapetti/maalikaan oikein miellytä. Huoneen remonttikin taitaa olla samassa kymmenen vuoden aikataulussa. Ruma ulkokuori ei onneksi haittaa käsitöitä tai askarteluja. Pääasia, että kaikilla tarvikkeilla on nyt oma ja suunnilleen järkeväkin paikka.

Minun vanha nukkekoti löytyi myös kaiken roinan seasta. Kamalassa kunnossahan se on, mutta eiköhän pikku hiljaa remontti etene pikkutalossakin. Nukkekodin sain joulupukilta jotain viisivuotiaana. Katon revin pois jo jouluaattona, että saatiin taloon valoa paremmin. Tänään aloitan pesemällä talon. Ja jos se kuivuu nopeasti, saatan myös tapetoida jonkin huoneen.

Siivoamisen lisäksi olen tänä vuonna ehtinyt käydä Korialla neuletapaamisessa ja valmistella Tyynen synttäreitä. Yksivuotissynttärit juhlittiin loppiaisena ja vielä yksi vieras kävi seuraavana päivänä. Synttärit sujuivat hyvin sankarin kokoaikaisesta vierastamisesta huolimatta. Koville kyllä taisi ottaa, sillä seuraavat päiväunet kestivät viisi tuntia.

Vielä on synttäritarjoiluista tähteellä puolukkapiirakkaa, hedelmäkakkua, suklaakakkua ja pipareita. Tervetuloa vaikka huomenna päiväkahville!