Viime aikoina - päivinä ja ehkä jopa viikkoina - olen ollut melko aikaansaamaton. Päivät vaan menee eikä tule tehtyä oikein mitään. Liian paljon olen istunut netissä kaiken järkevän kustannuksella. Viime aikoina ulkoilutkin ovat olleet rappusilla istumista tekosyyllä, että sataa. Siispä päätin ottaa itseäni niskasta kiinni. Eli tietokonetta en avaa joka päivä - onnistunut. Ulkoilen joka päivä muuallakin kuin rappusilla tai postilaatikolla - onnistunut alku. Ja heti näiden kahden teon jälkeen olo on reippaampi ja aikaansaavampi.

Tässä oli kyllä parin päivän nettimaratoni kun suunniteltiin kesälomamatkaa ja tehtiin varauksia. Vähän jäi harmittamaan kun alkuperäiset suunnitelmat menivät hiukan poskelleen. Mutta kun ei huvita ajella autolla vieraalla maalla pimeässä keskellä yötä etsimässä hotellia vauva takapenkillä. Tai sitten maksaa parin hengen Kiinan matkan arvoisia lauttoja Suomesta Saksaan vain siksi, että pääsisi sinne järkevään aikaan. Tai ajamalla ajaa Ruotsin halki vauva takapenkillä. Eli telttailuloma Saksassa jäi tältäkin kesältä haaveeksi. Kiitos Tallinkin uusien lautta-aikataulujen. Päätin heti aloittaa elämän mittaisen Tallinkboikotin. Mies kehotti jättämään tekemättä. Kun ei voi ikinä tietää milloin sillä tarvitsee matkustaa. Saatiin me sentään joku matka varattua. Mennään nyt mukavasti lentokoneella ja jätetään hauska telttamatkailu toiseen kertaan.

***

Mutta ne vaatteet. Olen ehtinyt ommella vähän muutakin kuin vain vaippoja. Ihan ekana ruokalappu.

Marimekkoruokalappu.jpg picture by pupupossu

Ruokalappu äitiyspakkauksen lapun kaavalla Marimekon Tulipunainen-kankaasta. Sellaisesta muovipintaisesta. Sain miehen serkulta jämäpaloja, jotka ovat selvästi jäänteitä pyöreän pöytäliinan leikkaamisesta. Ruokalappu viedään serkulle sitten kun Toivokin viedään sinne hoitoon. Eli joskus. Onpahan sitten ruokalappu ja pöytäliina samaa sarjaa.

Pikaisesti ompelin myös pöytäliinan Eurokankaasta ostetusta Muumi-puuvillasta. Tämä laitetaan sitten pöytään kun on Toivon synttärit. Kyllä tällaisen kankaan päällä kelpaa Muumikuppien ja -lusikoiden olla. Tässä vain pari kuvaa kankaan kuvioista. Koska en jaksanut silittää liinaa niin en oikein ilennyt ottaa ryppyisestä kokokuvia.

Muumiliinamuumijanuuskamuikkunen.jpg picture by pupupossu

Muumiliinamyy.jpg picture by pupupossu

Ja nyt ne varsinaiset vaatteet. Huppari ja housut.

Huppariistuu.jpg picture by pupupossu

Housujen kaava on lehdestä Suuri Käsityölehti 1/2008. Koko 74 cm. Ihan peruskamaa. Kangas on Myllymuksuilta tilattua bambua.

Huppari on tehty muokatulla kaavalla ja ohjeella lehdestä Ottobre 6/2007. Koko 86 cm. Kangas on paksua puuvillacollegea, en muista mistä ostin kankaan. Ihan helpointa ei ollut löytää 27-senttistä takkivetoketjua. 25-senttisiä olisi ollut, mutta vain mustia ja valkoisia. Joten tein hiukan oman ratkaisun tuohon ja tosi tyytyväinen olen. Paitsi, että raidat eivät tietenkään menneet kohdalleen. Mutta vetoketjun ompeleminen ei ole mun juttu. Ja kun vielä ompelukoneesta hajosi se juttu, minkä nimeä en tiedä, mutta se millä paininjalka siirretään toiseen reunaan, että vetoketjun ompeleminen olisi helpompaa. Vaikka tuskin ne raidat siltikään kohdakkain olisivat.

Hupparilhelt.jpg picture by pupupossu

Hupparista tuli kuitenkin kiva ja kovasti käytetty. Vaikka sen pukeminen ei tuo iloa.

Hupparikiukku.jpg picture by pupupossu

Puuhahaalarit on ihan ykkösvaate meidän mielestä. Kaava Suuresta Käsityölehdestä no 1/2008. Koko 74 cm.

Haalaritouhuaa.jpg picture by pupupossu

Kankaana puuvillaista joustofroteeta. Ruskea Eurokankaan palalaarista, oranssi tilattu Myllymuksuilta. Kankaissa on sitten huikea ero. Kumpikin tuntuu samalta eli pehmeältä, mutta ruskea on neljän päivän käytön jälkeen aivan nukkaantunut, oranssi on edelleen kuin uusi. Haalari on kuitenkin sen verran kiva, ettei pieni tai isokaan nukkaantuminen haittaa.

Haalariistuu.jpg picture by pupupossu

Haalari on mukava. Paras vaate meillä. Helppo pukea, joustava ja vielä hauskan näköinenkin. Sellainen vauvan näköinen.

Haalarinkukat.jpg picture by pupupossu