Lahjasäkki

8278528790_90d4982863.jpg

Meillä on jo yksi omatekoinen joululahjasäkki, mutta se on pieni eikä siihen mahdu läheskään kaikki lahjat. Vaikka nyt lahjasäkkejä on kaksi, ei vieläkään mahdu. Toisaalta voi ottaa tavoitteeksi, että joku joulu kaikki lahjat mahtuvat vaikka tähän yhteen lahjasäkkiin.

Säkki on ommeltu pellavasta ja koristeltu pitsillä sekä vanhan lehden mainoskuvalla. Kuvan siirsin kankaaseen kuvansiirtoon tarkoitetun paperin avulla. Eli ensin haluttu kuva kopioitiin ko. paperille peilikuvana, josta se silitettiin kiinni kankaaseen. Valitettavasti en nyt muista paperin merkkiä tai nimeä, enkä edes sitä mistä olen sitä hankkinut, koska se on hankittu kauan aikaa sitten. Ennen blogia ja se on kauan se. Todennäköisesti jostain ompelukoneliikkeestä tai askarteluliikkeestä. Vuosiluvun säkkiin tein ihan tavismusteella ja leimasimilla. Toivon, ettei tätä tarvitsisi ikinä pestä, joten siksi uskalsin leiman laittaa.

8278531792_80060aabe2.jpg

***
Eilen oltiin Toivon kerhossa glögillä ja tapaamassa ohjaajia sekä muita vanhempia. Saatiin mukaan kassillinen jouluaskarteluja. Tänään on vuorossa kerhon joulujuhla ja siitä alkaa muutaman viikon mittainen joululoma. Illalla tuotiin kuusi tupaan ja pienempi lasten huoneeseen. Koristeet laitettiin joululaulujen soidessa. Kumpikin kuusi oli vielä aamulla pystyssä. Muutama koriste alaoksilta oli viety, mutta muuten kuuset olivat (kai) saaneet olla rauhassa. Liekö Alma-kissa vartioinut kuusta sen verran tarkkaan, etteivät nuoremmat ole päässeet tekemään tuhoja. Vielä.

Tänään on kissoilla edessä korvapunkkilääkkeet. Olen epäillyt punkkeja jo ihan pikkukissojen ottamisesta lähtien ja nyt harmittaa, ettei tullut heti hoidettua. Toisaalta kukaan kissoista ei ole raapinut korviaan rikki eikä kenenkään korvat punoita, joten kokeillaan nyt ensin ihan reseptivapaata apteekin lääkettä. Jotenkin on sellainen tunne, että jos matolääkkeen antaminen kissalle on  erityisen hankalaa, niin korvatippojen laittaminen ja aineen hierominen yhteensä kuuteen korvaan usean päivän aikana ei voi olla kuin superhypererityisen megahankalaa.