Ei pitänyt päivittää, koska mitään kovin älyllistä ei ole tapahtunut. Mutta koska postilaatikkoon kolahti kokeilumokkula, on pakko testata miten toimii ja miten ei. No, toimii, mutta on hidas.

***

Ja joo. Tuo ystävänpäiväkortti on Toivon leikkaama, liimaama, piirtämä ja kirjoittama. Kortin lisäksi sitä tussia taisi olla aika monessa muussakin paikassa. Ja on vieläkin.

Tänään perhekerhossa Toivon lisäksi myös Tyyne piirsi, liimasi, leikkasi ja kirjoitti itse. Eihän niistä yhtä tasaisia lumiukkopalloja tai hienoja lierihattuja tullut kuin muilla, mutta ainakin nämä on kokonaan itse tehdyt. Eikä sitä erikeepperiä levinnyt yhtään vaatteisiin, hiuksiin tai lattialle. Tai ainakaan minä en huomannut. Tämän lisäksi Toivo on tänään neulannut - kuten hän itse sanoo - serkulleen kissakortin ja huomenna aikoo tehdä helmet. Melkoinen askarteluputki. 

Maanantaina tein jälleen Tyynen kanssa lankaostoksia - tällä kertaa Novitan Opi villasukka -lankaa ja Puroa. Tulee ihan paniikki, kun pitäisi saada nämä uudet langat neulottua HETI, etteivät mene lankavarastoja täyttämään. Ja silti tuota vaaleanpunaista pitää saada vielä lisää kun keksin, että teen siitä sukkien lisäksi Tyynelle takin. Huokaus. Olen taas niin kierteessä. 

Lankojen lisäksi löytyi tarjouksesta Tildan talossa -kirja. Joulukirjahan se on, mutta on siinä muutakin ihan käyttökelpoista.

Tällä viikolla on ollut pari iltaa käsitöiden parissa. Tiistaina oli neuletapaaminen ja eilen alkoi huovutuskurssi. Tai se oli paremminkin alkuinfo, varsinainen kurssi on viikon päästä. Odotan innolla, en ole huovuttanut pitkään aikaan.

Koska maanantaina saatoin Toivon kävellen kerhoon ja tiistaina käveltiin ystävälle kylään, ei haitannut, vaikka eilinen vesijumppa jäi väliin. Auraamattomia teitä pitkin kävely pulkkien ja rattaiden ja minkä lie kanssa käy kuntoilusta. Sen lisäksi eiliset lumityöt ja huomiset myös, niin on aika reipas viikko ollut.

Jos ei sataisi lunta, eikä ikinä pääsisi tekemään lumitöitä, olisi aika ikävää ja kurjaa.

- Toivo 4 vuotta -

Ystävänpäiväkortteja en tänä vuonna laittanut yhtään. Yhden lahjan kyllä, mutta se tuskin ehti ystävänpäiväksi perille. Miehelle ostin uuden repun ja askartelin siihen tähtiheijastimen heijastinnauhasta, vanhasta huovutetusta seinävaatteesta ja vanhasta kengännauhasta. Kyllä tässä kelpaa eväitä kuljettaa.

***

Mokkula toimii ja on edelleen hidas. Huomenna kokeilen sitä aamupäivällä ja teen blogikierroksen. Taidan tykätä tästä.