Käsityökurssilla opetettiin oikea tapa päällystää tuolit. Ei ollut mitenkään vaikeaa ja oma entinen tapa oli melko samanlainen, ehkä vähän epäsiistimpi. Tai ainakin harvempi.

Tällä kertaa otin kaikista tuoleista vanhat päälliset ja täytteet pois. Tilalle tuli vain kaksi kerrosta paksua vanua ja kangas. Sitten kun lapset ovat muuttaneet kotoa pois tai jotain sellaista, ostan tuoleihin kunnon vaahtomuovit ja päällystän ne oikealla huonekalukankaalla.

Nyt laitoin kaikkiin tuoleihin erilaisen päällisen. Kankaista mitä kaapista löytyi. Ideana on se, että kun joku päällinen jossain vaiheessa kuitenkin sotkeutuu pahasti ja se pitää vaihtaa, ei uusi vaihdettu erotu joukosta koska kaikki ovat erilaisia. Eihän kaikki tuolitkaan ole samanlaisia. Kankaina oli eri Marimekkoja, Eurokankaasta ostettuja sisustuskankaita, itse värjättyä ja painettua kangasta ja vanha pöytäliina. Kaikki puuvillaa.

Seitsemän tuolia on nyt päällystetty, vielä on kolme jäljellä. Niissä on nupinaulat niin tiukasti kiinni, ettei omista työkaluvarastoista löydy kätevää työkalua naulojen poistamiseen. Poistan naulat seuraavalla kurssikerralla ja saan loputkin tuolit uudelleen päällystettyä. Tykkään näistä kovasti.

Melkein vuosi sitten leikkasin kankaat, joista piti tehdä Toivolle kevättakki. Onneksi minulla on tapana tehdä reiluja vaatteita, joten tänään valmistunut takki on edelleen Toivolle iso. Koko on 100 cm, eli mahtuu varmasti syksylläkin. Ja jos ei paksuutta kovin tule, niin sopii vielä ensi keväänäkin.

Kaava on Ottobresta - muistaakseni numero 6/2007. Ja koko 100 cm. Toivo käyttää nyt 98 senttisiä vaatteita ja niistä ainakin housut alkavat jo käydä osin lyhyiksi. Kuten kuvan pallohousut. Mutta tämä takki näytää reilun kokoiselta.

Kankaat on Eurokankaasta. Päällyskangas sisustuspuolelta ja vuori Muumikangasta. 100 % puuvillaa. Napit omista varastoista, 'mistä lie ostettu tai saatu' -osastolta.

Tykkään takista kovin. Ja niin myös Toivo. Takki on ollut jo yli tunnin päällä, eikä pois suostu ottamaan. Toisaalta eilen Toivolla oli puoli päivää päässä Tyynen pipo. Ja toissapäivänä melkein koko päivän huopikkaat ja lippalakki. Ne riisuttiin vain syödessä.