Kiitos nukkekotikommenteista :) Se on kyllä kiva ja minäkin pelkäsin, etten raaski antaa Toivon ja tulevaisuudessa Tyynen leikkiä sillä, mutta jos tapetit leikeissä repeilee, laitetaan tilalle uudet.

Se koriste kesäkassissa on jostain mittarista - en vain tiedä mistä, sillä sain sen. Ensin suunnittelin siitä korua, mutta tuossa kassissakin se on ihan hauska.

Ja vastaus jo joskus viime vuoden puolella olleeseen kysymykseen: en käytä enkä ole koskaan kokeillut biologisia lääkkeitä reumaan. Kaikki mahdolliset tehokkaat ja uudet reumalääkkeet ovat olleen jo useita vuosia 'käyttökiellossa' raskauksien, niiden yrityksen ja imetyksen vuoksi. Eli tämä surkea ja koko ajan surkeammaksi mennyt tilanne on täysin itse aiheutettua. Mutta imettäminenkin loppuu aikanaan ja varmasti silloin nykyinen karvalakkilääke vaihdetaan tehokkaampaan.

Serkku lahjoitti pari kassillista kankaita. Niissä oli aika vähän minulle kelpaavia ja sopivia paloja - muutamia resorinpaloja ja pitsejä lukuunottamatta. Laitan kankaat eteenpäin ja päätin samalla, että enää en huoli keneltäkään pussillisia tai vähempiäkään määriä kankaita, lankoja tai muita käsityötarvikkeita näkemättä ensin. Toki olen iloinen näistä saamistani tarvikkeista, mutta meillä on jo paikat niin pullollaan kirpputorille meneviä tavaroita, että lisää en enää kaipaisi. Mutta nämä pitsit on kyllä aika herkkuja. Käsinvirkattuja ja pitkiä.

Viikonloppuna mies kävi lasten kanssa katsomassa lasten serkun uutta moottoripyörää. Se oli kuulemma hieno. Minä jäin kotiin nauttimaan hiljaisuudesta. Samalla inventoin lankavarastoja.

Koska kävi vähän hassusti. Olen pitänyt Excelissä kirjaa langoista. Sinne olin kirjannut langat, niiden sijaintipaikat, värit, juoksevuudet ja määrät sekä muuta mahdollista tärkeää. Vaan langat-asiakirja on hävinnyt ja kadonnut koneelta. Meillä on aika vanha läppäri, jossa on ollut ongelmia, joiden epäillään olevan syypää tuohon katoamiseen. Ihan vähän harmitti. Oikeastaan aika paljon.

Aloitin uuden listan tekemistä ja samalla järjestelen ja hypistelen lankoja. Poistoon olen laittanut jo suuren paperikassillisen. Että jos jotakuta kiinnostaa. Siellä ei ole akryyleja eikä muitakaan höttölankoja paria Rose Mohair -kerää ja joitan perintölankajämäkeriä lukuunottamatta. Tervetuloa hakemaan pois. Loput laitan kirpputorille myyntiin keväällä.

Ja viimeinen lankahamsterikuukauden aikana valmistunut neulos on tänään kuvattu.

Villatakki

Lanka: Novita Saana. 100% villa. Kulutus 700 g.

Puikot no 6.

Ohje: Drops: Palmikollinen raglantakki hupulla.

Eipä mennyt aivan ongelmitta tämän neulominen. Langan riittävyyden lisäksi jännitti kovasti tuleeko sopiva, sillä jouduin laskemaan aivan omat tiheydet omalle langalle sillä ohjeista minkään koon silmukkamäärä ei täsmännyt minun käsialan tiheyteen.

700 grammaa Saanaa riitti juuri ja takista tuli sopivan kokoinen. Lanka oli löysää neulottavaa ja halkeili. Ainaoikeinneulososuudesta tuli epätasainen ja ruma. Siispä laitoin takin pesuun neulepinnan tasoittumiseksi. Neulepinta kyllä tasoittui. Ja venyi. Aluksi hiukan vyötärön alapuolelle yltänyt neule venähti lantion peittäväksi ylipitkähihaiseksi takiksi. Mutta tietenkään huppu, joka jäi hiukan lyhyeksi langan loppumisen vuoksi ei venynyt aivan niin paljon. Ensin pääsi itku kun otin neuleen koneesta. Mutta nyt kun olen sitä hiukan katsellut ja sovittanut, taidan kuitenkin tykätä. Harvahan se on, mutta menee kesätakkina oikein hyvin. Onneksi se ei venynyt leveydestä. Ja onneksi lankaa ei jäänyt lainkaan tähteelle, vaan se kaikki kului tähän. Lanka ei päässyt suosikkilistalle.

Aloitin tämän jälkeen tekemään Tyynelle villatakkia. Hyvä alku näytti siltä, että ehdin saada takin valmiiksi vielä helmikuun aikana. Vaan enpä saakaan. Puuttui sopivan kokoiset sukkapuikot - eikä sellaisia löytynyt tänään paikallisesta sekatavarakaupasta. Paitsi muovisia, mutta kun haluan bambuiset. Sen lisäksi tuli niska-hartiaseutu niin kipeäksi, että neulominen taitaa jäädä muutamaksi päiväksi tauolle. Aika harvinaista on, että minulla niska kipeytyy neulomisesta. Todellinen syy taitaa olla muualla, vaikka neulominen tietysti pahentaa tilannetta.

Lankahamsterikuukauden saldoksi jää virkattu kesäkassi ja tämä takki. Ihan hyvä saldo sekin: yhteensä 890 g. Ja se on paljon kuukauden aikana. Tyynen takkikin valmistunee lähipäivinä, sillä mies on luvannut hieroa ja menee vielä ostamaan puuttuvat puikotkin huomenna. Vaikka miettikin, että osaako käyttäytyä oikein lankakaupassa kun edellisestä käynnistä on vierähtänyt aikaa.