Eilen kävelin töiden jälkeen kaupungille ja näin ystävääni Heliä. Käytiin syömässä pitsat ja vähän myös ostoksilla. Ostin lankaa ja askartelutarvikkeita. Oli tuo varmaan vaikea arvata. Niitä en nyt tänään esittele, ei ole kuvaa kun mulla on ollut urakkana saada nuo huopatyöt valmiiksi ja kuviksi. Ajattelin, että kukaan ei kohta usko mun edes huovuttaneenkaan,  kun mitään ei kuulu ;O) Siis: ostoksista raporttia myöhemmin. 

Osa noista huovutustöistä on ollut jo viime viikonlopusta asti valmiina, mutta halusin esitellä ne kaikki samassa postissa. Mulla on villat ja muut huovutustarvikkeet vielä levällään alakerrassa ja pesuhuoneessa. Ehkä vielä ensi viikonloppuna teen jotain pientä. Jospa pahasti tiellä olevat villalaatikot motivoisivat tekemään :O) Suunnitelmia ja ajatuksia kyllä olisi ja paljon. Liiankin paljon.

Kaikissa näissä huovutuksissa olen käyttänyt suomenlampaan villaa.

Tämä ensimmäinen huovutus on ihan tavallinen tasotyö eli kissoille uusi nukkuma-alusta tuolille. Vanha oli liian iso ja rumakin. Sen voi nyt sitten käyttää johonkin muuhun. Vaikka kirjontaan.

Ensin neulasin kuviot kiinni tuolla kuvassa näkyvällä neulakoneella - miksikä sitä nyt oikeasti kutsutaankaan. Se on siis puinen palikka, jossa on viisi huovutusneulaa. Palikan saa ruuvattua auki ja neulat vaihdettua jos katkeaa. Tässä työvaiheessa kissa oli kovasti apuna. No, työhän oli sille tarkoitettu :D Kuviot on tehty Virosta ostetulla hahtuvalangalla.

IMG_4169.jpg

Kuvioiden neulaamisen jälkeen kastelin villat saippuavedellä. Sen jälkeen rullasin työn bambuverhon sisälle. Työn kummallakin puolella oli hyttysverkot. Rullasin tätä yhteensä tunnin verran. Välillä avasin rullan ja käänsin huovutukset. Tämä ohje on nyt hyvin ylimalkainen, koska en tiedä kuinka tarkasta ohjeesta ylipäätään on kukaan kiinnostunut. Jos joku on, niin voin kirjoittaa tarkemminkin.

IMG_4174.jpg

Kissojen alusta onnistui hyvin. Työ oli alussa kokoa 90 x 90 cm ja valmiina 55 x 55 cm eli kutistui ihan kivasti.

IMG_4235.jpg

Kuviot pysyivät rullatessa hyvin paikallaa kun olin ne ensin neulannut kiinni pohjavilloihin.

IMG_4237.jpg

Saman rullan sisällä pyöritin tämän pienen pussukan.

IMG_4220.jpg

Tämä on tarkoitettu kameralle silloin kun ollaan reissussa. Muuten kamera-parka pyörii mun laukun pohjalla, joten tästä olisi edes vähän suojaa. Huovuttaessa pussukan sisällä oli muovimatosta leikattu suorakaiteen muotoinen muotti. Nappi on virosta ostettu katajanappi.

Samassa bambuverhorullassa pyöri myös tällainen tällainen Tähtien sota -heppu. Otus muistuttaa kovasti sitä Tähtien sota -trilogian (sen uudemman) yhtä hahmoa. Minkä nimeä en tietenkään millään saa mieleen.

IMG_4257.jpg

Heppu on tehty osista: vartaloa, päätä ja korvia huovutettiin ensin yksinään (siellä bambuverhorullassa, vartalossa ja päässä oli muovimattomuotit) ja sen jälkeen osat yhdistettiin ja aloitettiin käsin huovutus ja vanutus. Tällä kertaa pään yhdistäminen vartaloon oli painajaista - siihen taisi mennä 1½ tuntia ja hermot! Samoin korvien. Kun olin siihenkin käyttänyt tunnin ja toinen korva ei vaan suostunut tarttumaan päähän kiinni niin lopetin hommat. Siinä vaiheessa taisi olla jo monta yksin vietettyä tuntia pesuhuoneessa takanapäin. Toinen korva on siis kirjottu päähän kiinni ja toiseen tehty muuten samat kirjonnat. Onneksi otuksen kirjominen oli ollut jo etukäteen ajatuksissa. Ei siis harmittanut. Paitsi se, että meni tunti turhaan ja melkein hermotkin.

IMG_4249.jpg 

Näitä olen pari tehnyt jo aikaisemminkin, kaikilla aikaisemmilla hepuilla on ollut lyhyemmät korvat, kädet ja kuono. Hauska oli tämäkin versio :O) Tosin kyllä tätä tehdessä muistin taas miksi edellisen valmistumisesta on kovin kauan aikaa :D Kirjotut kuviot tein otukseen villalangalla: korviin pläntit ja vartaloon viivat.

IMG_4247.jpg

Lopuksi höyrytin nämä kaikki työt höyrysilitysraudalla. Kissojen alusen sitten oikein silitin, mutta otuksen ja pussukan tasoitin höyryllä. Huovutuksen pinnasta tulee tasaisempi kun sitä vähän höyryttää. Tai silittää. Kunhan vain muistaa, että se raudasta tuleva höyry on polttavan kuuma. Minä en taas muistanut.

Ja lopuksi vielä kaksi sydäntä. Nämä tein Jutan kanssa huovutuspäivänä, joten ovat vähän eri 'erää' kuin nuo muut :O)

IMG_4215.jpg

Leikkasin superlonista suunnilleen sydämen muotoiset palat joiden päälle neulasin villat. Lopuksi vielä huovutin sydämet vedellä ja saippualla ja vanutin niin paljon, että ne pienenivät melkein puolella. Minä en oikein osaa jättää mitään työtä pelkästään neulaamisen jäljille vaan aina huovutan vedellä ja saippualla lopuksi. Pinnasta tulee tasaisempi ja kestävämpi ja tiiviimpi kun viimeistelyt tekee vedellä. Eikä pitäisi enää haista lampaallekaan :O)

Sydämistä toinen lähtee SAY:n merkeissä viimeisessä paketissa ensi viikolla matkaan ja toinen jää odottamaan jotakin muuta lahjontakertaa :O)