Kova vauhti mulla on nyt päällä kaiken tekemisen kanssa. Ehkä syynä on se, että ensi viikolla alkaa taas työt ja nyt kun on aikaa ja kuntoa niin kaikki mahdollinen ja mahdoton on ehdittävä tekemään. Sitten on taas niin paljon vähemmän aikaa. Mutta tietysti olen myös paremmassa kunnossakin, joten varmaan taas jaksan puuhailla vaikka töissä olenkin. Ja se on hyvä se.

Olen siis siivonnut, neulonut, katsonut telkkaa, surffannut netissä, kuunnellut musiikkia, ruokkinut naapurin kissaa, silittänyt ja lenkkeillyt - siis kävellen. Tänään kävin ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen oikein ruokakaupassa. Tuntui aika ihmeelliseltä nähdä ne kaikki ruokahyllyt ja tavarat. Ja se tuntui myös tosi kivalta!

Suurin osa tästä päivästä on kulunut huonekasvien multien ja ruukkujen vaihdossa. Tänä vuonna siinä ei ollut niin kamalan isoa työtä, sillä viime keväänä vaihdoin kaikki mahdolliset ruukut. Nyt ei ollut kuin vähän pintamultien lisäystä. Yhden ainoan kukan taisin vaihtaa kokonaan isompaan ruukkuun.

IMG_3411.jpg

Keittiöstä siirsin kasvit pois remontin tieltä toisiin huoneisiin evakkoon. Aika hauskasti oli toinen kaktus kasvattanut tuollaisen pallon. Se on verhon takana piilossa päässyt tekemään tuon :O) Ja vasemmanpuoleinen kaktus sen sijaan ei ole kasvanut yhtään!

IMG_3412.jpg

Talven aikana monet kukat menevät huonoon kuntoon ja poiskin joutuu jotain välillä heittämään. Muratti on sellainen kasvi, mikä ei meillä oikein viihdy. Silti ostan niitä aina uusia koska pidän kovasti. 

IMG_3407.jpg

Luulen myös, että olen päässyt eroon siitä villakilpikirvasta minkä sain riesaksi viime talvena. Löytyi hyvä myrkky siihen ja olen myös nyppinyt näkyvät kirvat käsin pois. Ainakin posliinikukka näytti ihan puhtaalta kun tänään tutkin sen oikein huolella. Siis se on meillä tällä hetkellä ainoa kasvi, missä nuo ötökät majailevat. Alun perin kirva tuli meille kukkakaupasta ostetun posliinikukan mukana ja levisi siitä myrttiin ja toiseen posliinikukkaan. Nuo kaksi ensimmäistä uhria on jo heitetty pois. Tästä viimeisestä olen yrittänyt kovasti saada kirvat pois, koska sain kukan alun entiseltä työkaverilta, joten sillä on paljon tunnearvoa. Vielä kerran suihkutin posliinikukkaan myrkyt - ihan varmuuden vuoksi.

IMG_3414.jpg

Enkä malta olla kertomatta, että neuletakki on nyt melkein valmis :O) Vielä on vähän kappaleiden yhdistämistä ja lankojen päättelyä ja muuta pientä, mutta huomenna saan sen jo päälle!