Eilen oli kahden kaupungin retkipäivä. Kotona satoi aamulla ja kai se sade oli jatkunut koko päivän ajan. Heinolaan mentiin miehen kanssa ihan siksi kun lehdessä oli ilmoitus jonkunlaisesta käsityöliikkeen myyntinäyttelystä. Siellä ei nyt mitään ihmeempää kuitenkaan ollut. Löydettiin Heinolasta kuitenkin tosi kiva pikkulasten ja vauvojen tarvikeliike. Täytyy vierailla siellä syksymmällä. Vanhasta tutusta Eevan kammarista ostettiin myös jotain.

737472.jpg

Ihastuin tuohon kelloon jo talvella, mutta en silloin raaskinut ostaa. Se on metallia ja ihan kotimaista valmistusta kuulemma. Se nosti kellon arvon heti silmissä ja hintakaan ei valmistusmaahan nähden tuntunut enää korkealta. Eteisen seinä on jo viime talvesta saakka ollut ilman kelloa, kun siirsin siellä olleen pukuhuoneen seinälle. Tämä tuli siis ihan tarpeeseen. Samoin varmasti servetit. Sydänkehys sitten oli aivan heräteostos :O) Näiden lisäksi hankimme tarpeellisen sateenvarjon kun oma jäi tietenkin kotiin.

Ostosten lisäksi käytiin kivassa pienessä ja hyvää asiakaspalvelua tarjoavassa kahvilassa pullakahveilla, ennen kuin jatkettiin matkaa Lahteen hakemaan ystävääni Sirpaa mukaan Helsinkiin.

Sirpan kanssa sovimme jo talvella Linnanmäen vierailusta, mutta ei me sinne kuitenkaan tällä kertaa menty. Syynä se, että minä en varmaan olisi noihin laitteisiin voinut oikein mennä. Ensi kesänä sitten. Joten Helsinki-päivä muodostui pienimuotoisesta shoppailusta, hyvin syömisestä ja ihmisvilinän ihmettelystä. Mies oli sillä aikaa serkkunsa tyttären hääjuhlissa. Heilläkin vihkiminen oli tapahtunut jo pääsiäisenä ja vapaamuotoiset juhlat oli nyt. Minulla oli tuo päivä Sirpan kanssa jo sovittu, joten en päässyt juhlimaan, mikä kyllä vähän harmitti.

Sitten epäselvä kuva Helsingin tuliaisista.

737474.jpg

Täysin heräteostoina tuli tehtyä Indiskan alekorista koristetyynynpäälliset ja taustalla näkyvä kukkaruukkuteline seinälle. Pupuhelistin oikein kutsui hankkimaan itsensä meille :O) Itselle vähän kivaa Aarikan korvakorujen ja Showroomin Hattivatti-kukkaron muodossa.

Päivä päättyi jäätelön syöntiin ja Senaatintorilla istuskeluun. Ja aurinkokin alkoi siinä paistaa. Kiva päivä. Ja rahat tuli tuhlattua huolella :O)

***
Kohta lähden isän perunkirjoituksiin. Sen jälkeen kotona odottaa jälleen siivous ja järjestely. Kyllä noi paikat tuntuu pikku hiljaa järjestyvän, vaikka aika isolta urakalta tuntuu. Helpompaa olisi jos vain pyyhkisin pölyt ja laittaisin tavarat sinne minne ne kuuluu, mutta kun täytyy vielä järjetellä tavaroita uusiin paikkoihin ja asetelmiin ;O)

 737495.jpg