Hattuset kiittävät :D Samoin kiitos lumikommenteista ja laitostumiskommenteista ja mistä kaikesta. Lumesta on enää muisto vain. Viikonloppuaamuna oli vielä hiukan yritystä tehdä lumitöitä kuurassa olevasta nurmikosta.

Ja just kun pääsin valittelemasta kaavoihin kangistumista, on viimeiset kuusi päivää olleet jotain ihan muuta. Viikonloppu tietty on aina erilainen kun lapset ja mies ovat kotona. Sen lisäksi lapset ovat olleet kotona kolmena päivänä. Hyvinhän meillä sujuu, mutta ulos ei päästä. Lapset myös huomaavat ja osaavat käyttää tilaisuutta hyväksi. Siis tilaisuutta, että äiti ei pääse liikkumaan kovin jouhevasti. Samoin tuntuu siltä, että minun auktoriteettia kyseenalaistetaan muutenkin kuin pelkän uhman ja alkavan uhman osalta. Kahteen kainalosauvaan nojaileva mutsi ei ole kovin uskottava. Ainakaan sellainen, joka ei ole nojaillut niihin aina. Turhauttavaa.

Eiliseen päivään toi jännitystä toisen sauvan puhkikulunut suoja. Alumiininen varsi tuli kumista läpi ja oli superliukas. En turhia viitsinyt eilen liikuskella. Kaksi kertaa meinasin kaatua ja lattiaan tuli hurjat jäljet risan kepin ansiosta. Nyt sauvaan on uusi tulppa haettu ja taas pääsen kovaa.

Toivon hiukset leikkasin viikonloppuna. Tuli siisti poika. Malli on sama vanha ja ainoa jonka osaan leikata.

Maanantaina kävin miehen kanssa Lahdessa uudessa kauppakeskuksessa - Karismassa. Vaikken kovasti noista kauppakeskuksista perusta, niin tämä on kuitenkin aika kiva - siellä oli enemmän muutakin kuin vain ruotsalaisten halpavaateketjujen myymälöitä. Ja nekin on sijoitettu toiseen kerrokseen, joten jos ei vaatteet kiinnosta, saa shoppailla muuta alakerrassa. Ja meiltä pääsisi bussilla myös ihan kävelymatkan päähän tuolta.

Ainakin Sinelliin ja Clas Ohlssonille aion tehdä retken kunhan tästä toivun. Olisi kiva jos Suomesta löytyisi muitakin leikkikauppoja kuin BR-lelut, joka on minun mielestä huono lelukauppa. Haluan takaisin sen pienen kivan lelukaupan, joka oli Lahdessa Triossa vielä ennen kuin BR-lelut valtasi kaiken.

Joululahjaostoksia tehtiin lapsille - omille ja muiden - sitten ihan muista kaupoista. Nyt näyttää siltä, että enää ei puutu kuin kolmen lapsen lahjat. Ja se ei ole paljoa kun jouluun on aikaa vielä kuukausi. Aikuisille puuttuu muutama itse tehty, mutta ne ehtivät kyllä valmistua hyvissä ajoin.

Itselle ostettiin tupaan kori, jonne saa laittaa maito- ja piimätölkit, jotka menevät takan sytykkeiksi. Puunkantokori hankittiin jo aiemmin syksyllä. Se maalattiin valkoisella kalustemaalilla. Nyt alkaa takkavarustevarustelu olla jo hyvällä mallilla.