Meillä oli viime viikon loppupuolella kotona väsynyt ja huonosti nukahtava puolitoistavuotias. Normaalisti Toivo nukahtaa muutamassa minuutissa, mutta nyt meni neljä päivää käytännössä ilman päiväunia tai tosi lyhyillä unilla ja sitten illalla ei se uni meinannut tulla. Huippuna oli sunnuntai-illan viiden tunnin nukuttaminen. Eilen saatiin onneksi kiinni normaalista minuutin ajasta ja toivottavasti tänään tulee jatkoa. Perjantaina olitiin kaupungilla ystävän kanssa, lauantaina Toivo oli hoidossa ja sunnuntaina kävästiin mökillä miehen veljen perheen kutsumana. Kaikki tämä tapahtui huonoon aikaan päiväunien kannalta ja siinä se syy. Tämän viikon päätin viettää kotona ja huolehtia kunnollisista päiväunista. Tai mitään menoja ei ainakaa siihen aikaan. Tuntui kovin pahalta kun pikkuinen oli aivan väsynyt, mutta uni ei vaan tullut.

Lupasin heinäkuussa esitellä valmistuneita käsitöitä ja tässä niitä nyt on pari. Muitakin on, mutta aloitetaan näistä vanhimmista.

thtivillahousut.jpg picture by pupupossu

Tähtivillahousut

Lanka: Novita Fauna. Kirjailuun Novita Saana. 100 % villa. Kulutus 100 g.

Puikot no 5.

Ohje: Ullaneule Villapöpät ulkomuistista eli ainakin suunnilleen ne.

Valmistuivat jo toukokuussa. Odotin noita seuraavia valmiiksi samaan bloggaukseen, mutta enpä tiennyt, että niiden valmistuminen kesti odotettua kauemmin.

kirjavatvillahousut.jpg picture by pupupossu

Villahousut

Lanka: Novita Huopanen, Novita Stone, Lima, Patons Classic, Pirtin kehräämön hahtuva. 100 % villa. Kulutus 120 g.

Puikot no 5 ja lahkeissa 4½.

Ohje: Ullaneule Villapöpät ulkomuistista eli ainakin suunnilleen ne.

Näihin käytin jämäkeriä ja ainakin ruskea Huopanen, Patons ja hahtuva kuluivat kokonaan. Mutta kyllä oli vaikeaa näiden valmistuminen. Alku meni hyvin. Samoin ensimmäinen lahje meni melkein hyvin. Mutta se toinen lahje. Neuloin näitä kotona telkkaneuleena toukokuussa, sitten tökkäsi. Kesäkuun KIP-päivänä jatkoin. Seuraavan kerran tartuin näihin heinäkuussa Korian neuletapaamisessa ja siellä sitten sainkin valmiiksi. Monien lankojen päättely ei ollut enää ongelma kun vihdoinkin valmistuivat. Näistä pidän kyllä ehkä kaikkein eniten Toivon villahousuista. Voi olla, että nämä jäivät viimeisiksi villahousuiksi, mitkä Toivolle teen. Lankoja ja hahtuvia kyllä olisi, mutta tarvetta ehkä ei. Eikä tällä hetkellä edes kiinnostusta.

Eilen käydessäni läpi blogeja, huomasin, että monet olivat jo ostaneet Novitan uusia lankoja. Niin monet, että minulle tuli pakonomainen tarve päästä edes katsomaan millaisia ne kehutut uutuudet on. Siispä eilen illalla lähdin ajelemaan Lahteen tekemään löytöjä. Tämä on siitä harvinaista, että minä käyn hyvin harvoin itsekseni autolla ostoksilla. Yleensä käytän bussia tai ajoitan reissut niin, että pääsen miehen kyydissä. Mutta nyt oli lankojen näkemisen ja hiplaamisen himo niin suuri, että oli pakko lähteä. Näkeminen ja hiplaaminen ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa. Ostin myös.

novitanuusialankoja.jpg picture by pupupossu

Uutuuksia kaikki. Nalle Aloeveraa, Nalle Marjaretkeä, Tempoa ja Puroa. Marjaretkestä oli vaikea valita mitä väriä ottaisin. Samoin Purosta. Näyttäisi olevan noissa Puroissa sama juttu kuin Norossa, että sieltä seasta löytyy joku sellainen väri mikä ei oikein nappaa. Ostinkin reilusti sitä, että voin sitten poistaa sen värin mistä en pidä. Lehdessä oli muutama kiva pikkuohje näille uutuuslangoille, jota on varmasti heti tänään jo kokeiltava. Jos vain löytyy sopivat puikot. Jos ei niin puikko-ostoksille taidan ihan vain kävellä tuohon lähimarkettiin.