palmut.jpg picture by pupupossu

Vain kaksi virpojaa kävi tänä vuonna ja nekin oli etukäteen ilmoittautuneita. Harmillista, että nyt jäi kaikille muille varatut suklaat itse syötäviksi.

Sain tänään vihdoin valmiiksi eli pääteltyä tämän vuoden ensimmäisen neuletyön. Revontulihuivin. Näitä on valmistunt ympäri maapalloa jo satoja tai tuhansia tai satojatuhansia. Tämä on minun ensimmäinen. En usko, että jää viimeiseksi.

IMG_6923.jpg picture by pupupossu

Revontulihuivi

Lanka: Virolainen villa. 100% villa. Kulutus 210 g.

Puikot no 6.

Ohje: Revontuli-huivi.

Neuloin tämän valmiiksi jo jokunen päivä sitten, mutta kun ei ollut sitä huuhteluainetta eikä hiustenhoitoainettakaan. Huuhteluainetta meillä ei käytetä, joten ostatin miehellä sitten hiustenhoitoaineetta. Jota meillä ei myöskään käytetä paitsi huovutuksien pehmentämiseen. Sain värjätyille hiuksille tarkoitettua hoitoainetta, joka kuulemma käy huiville hyvin, kun on värillistä lankaakin ;) Ja niin kävi. Sivutuotteena vain hoitoaineen haju, joka toivottavasti lähtee tuulettamalla.

revontulitikapuilla.jpg picture by pupupossu

Huivia en pingottanut, koska meillä ei ole enää sellaiseen mahdollisuutta. Ei löydy tarpeeksi suurta lattiatilaa suljettavan oven takaa. Silitysraudalla sitten höyryttelin muotoon ja kyllä siitä ihan hyvä tuli.

revontulilumella.jpg picture by pupupossu

Tykkään huivista kovasti. Iso se on, mutta silti ihana. Täytyy tehdä pienempi, kun löytyy jotain kivaa ja sopivaa lankaa.

Muutama liikasilmukka löytyi joiltain riveiltä, mutta kaventelin niitä pois. Eipä se tuolta erotu. Tai minä en erota. Myös yhden pudonneen silmukan pongasin silittäessä. Se täytyy parsia ja samoin korjata yksi Toivon leikissä venynyt lanka.

IMG_6887.jpg picture by pupupossu

IMG_6890.jpg picture by pupupossu

Kuutosen pyöröpuikko, millä neuloin, oli vain 60 cm pitkä. Hyvin huivi siihen mahtui, vaikka oli kyllä lopussa aika ahdasta puikolla. Olin jo kaksi kertaa matkan varrella menossa ostamaan pidempää pyöröä, mutta en kummallakaan kerralla päässyt kaupunkireissulla lankakauppaan asti.

Paljon asiaa tuli huivista. Mutta onpahan se vaan niin ihana. Paljon kiitos Annelle kivasta ohjeesta.

Huomenna menen pitkästä aikaa mukaan Korialle neuletapaamiseen. Edelleenkään en ole ommellut itselleni käsityökassia, vaan neule matkaa mukaan jälleen Toivon kerhokassissa.